A harmadik helyen végzett az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. május. 19., 22:49
A harmadik helyen végzett az U19-es válogatott

U19-es válogatottunk utolsó, Írország elleni Eb-selejtezőjén két, a meccs finisében kapott góllal 2-0-ás vereséget szenvedett. A másik mérkőzésen Németország 2-0-ra győzött Bulgária ellen, így a csoport élén a németek végeztek.



Az U19-es válogatott támogatója
a Market Építő Zrt



1. perc: A magyar csapat kezdte a mérkőzést.
3. perc: Németh Krisztiánt két ír védő fogta ollóba 19 méterre a házigazdák kapujától, a bíró sípja azonban néma maradt.
4. perc: Sheridan szögletét követően Treacy lövése után a labda Sipos Ádámról pattant a mezőnybe.
10. perc: Gyömbér Gábor jobbról, az alapvonal elől adott középre szép cselek után, ám az érkező Filkor Attila elől Madden tisztázott.

Farkas Balázs

13. perc: Somodi hosszú kidobása után Farkas Balázs iramodott meg a félpályától, ám mire remek szólója végén a tizenhatosig ért elfáradt, s így a védők szerelni tudták. A hazai szurkolók azért megtapsolták játékosunkat...
A magyar csapat irányítja a játékot, fiataljaink többet birtokolják a labdát, jól is járatják azt, de a hazaiak a 16-osuk előtt rendre megállítják akcióinkat.
23. perc: Bayly próbálta indítani egy előrevágott labdával Rooneyt, de Somodi Bence kapujából messzire kifutva mentett előle.
Az utóbbi percekben az írek kerültek fölénybe, a hazaiaknak akadt néhány lövésük is, de ezek nem jelentettek igazán nagy veszélyt a magyar kapura.
36. perc: Sheridan jobb oldali szöglete után a labda átszállt védőink fölött, Nolan visszapasszolt, az érkező Treacy elől azonban Mészáros Márk kivágta a labdát.
42. perc: Rooney került gólhelyzetbe középen, de Treacy beadása után 10 méterről a léc fölé fejelt.
45. perc: Judge lőtt kapura jobbról, 15 méterről, de a labda egy védőről szögletre pattant. Ez volt az első félidő utolsó helyzete.

Szünet

50. perc: Bal oldali szöglet után az ötösön Power került ziccerbe, de nagy helyzetben a kapu fölé bombázott.
51. perc: Pintér Ádám kapott sárga lapot, mert buktatta a kitörő Judge-t a tizenhatos vonala előtt.
52. perc: Treacy végzett el szabadrúgást a kaputól 17 méterre, kissé jobbról. Ellőtte a labdaát a sorfal mellett, de Somodi nagy bravúrral mentett.

Németh Krisztián

53. perc: Németh Krisztián két védőt is kicselezett középen, de nem passzolt a mellette érkező Farkas Balázshoz, túl sokáig tartotta a labdát és a hazai védők szerelték.
59. perc: Farkas Balázs kapott sárga lapot, mert megrúgta Spillane-t.
66. perc: Treacy végzett el szabadrúgást a magyar tizenhatos jobb sarkától, 20 méterről. Somodi a lövésre elindult a jobb alsó felé, a labda azonban megpattant, irányt változtatott, de a magyar kapus hatalmas bravúrral visszanyúlt és mentett.
70. perc: Filkor eresztett meg jobbal, 25 méterről egy nagy lövést, de a labda néhány centivel elkerülte a kaput.
73. perc: Egy kapunk előtti kavarodás során a labda egymás után három ír játékos lövése után is kipattant védőinkről.
76. perc: Filkor adott adott középre a jobb oldalról, de Németh rosszul fejelt a labdába, amely így a kapu mellé szállt.
78. perc: Németh Krisztián cselezett ki több ír védőt is a tizenhatos és az alapvonal jobboldali találkozásánál, majd szépen is adott középre, de a beadásra nem érkezett senki.
79. perc: Németh egy szép trükk után 14 méterről, jobbról lőtt kapura, s a labda csak centikkel kerülte el a kapu jobb oldalát.

Válogatottunk nagy harcot vívott a győzelemért

80. perc: Filkor passzolt nagyszerűen Németh elé, aki ezúttal ballal lőtt 14 méterről - de megint a jobb kapufa mellé.
82. perc: Egy jobbról érkező beadásba a menteni igyekvő Pintér nem a legszerencsésebben ért bele, s a labda alig kerülte el kapunk bal felső sarkát.
87. perc: Vezetést szerzett az ír együttes. Bayly adott középre a jobb oldalrólról, s a szabadon hagyott Sheridan hét méterről a kapu bal oldalába fejelt. 1-0
90. perc: Egy jobbról elvégzett ír szöglet után a labda átszállt a hosszú oldalra, Ryan nagy lövést eresztett meg, s a labda a tehetetlen Somodi keze mellett a jobb felső sarokba vágódott. 2-0.
93. perc: Vége a mérkőzésnek.

Írország - Magyarország 2-0 (0-0)
Drogheda, 1000 néző
Vezeti: Duarte Paixao (portugál)
Írország: Henderson - Madden, Nolan, Lowry, Power - Judge, Spillane, Bayly, Treacy - Rooney, Sheridan. Szövetségi edző: Sean McCaffrey

Magyarország: Somodi Bence - Nagy József, Pintér Ádám, Sipos Tamás, Vadnai Dániel - Gyömbér Gábor, Nagy Sándor, Mészáros Márk - Filkor Attila - Farkas Balázs, Németh Krisztián. Szövetségi edző: Várhidi Péter
Csere: Rooney helyett Downes a 62., Sipos helyett Debreceni a 75., Judge helyett Ryan a 84., Gyömbér helyett Simon a 84., Bayly helyett Haverty a 91. percben.
Gólszerző: Sheridan a 87., Ryan a 90. percben.
Sárga lap: Pintér az 51., Farkas az 59. percben.

- Az első félidőben felvettük a versenyt az írekkel, a védőjátékunkkal nem volt gond, jól szűrtük meg ellenfelünk akcióit - nyilatkozta a mérkőzés után Várhidi Péter. -

Az első félidőben mindkét csapat nagy iramot diktált

A középpályán sok labdát szerezünk és rendszeresen létszámfölényt alakítottunk ki, a három a kettő elleni szituációkat azonban rendre rosszul fejeztük be. A hetvenötödik perc körül lehetett érezni, hogy fogy az erő, de győzelemre játszottunk, ezért inkább elöl erősítettem meg a csapatot. Ezért gyors, változatos játék alakult ki, a középpályánk kinyílt, a végjáték pedig az íreknek sikerült jobban. Nekünk is voltak helyzeteink, de ezeket nem sikerült értékesíteni, az írek pedig két támadást is jól fejeztek be az utolsó percekben.

A csoport másik találkozóján Németország 2-0-ra győzött Bulgária ellen, így a csoport élén a német válogatott végzett. A második helyet Írország szerezte meg, Magyarország a harmadik, Bulgária pedig a negyedik lett.


Az Eb-selejtező minitorna végeredménye:

1. Németország 7 pont
2. Írország 6 pont
3. Magyarország 2 pont
4. Bulgária 1 pont


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.