A győzelem önbizalmat adott játékosainknak
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. július. 15., 12:11
A győzelem önbizalmat adott játékosainknak

Első feladatát hibátlanul teljesítette U19-es válogatottunk a csehországi Eb-n. Bár a Bulgária elleni összecsapás hajrája igen izgalmasra sikerült, a mieink 1-0-ra győztek és megszerezték a három pontot az első játéknapon.

Csapatunk két szünnapot követően csütörtökön Spanyolországgal játszik.

A siker mellett az is örömteli, hogy senki sem szenvedett komolyabb sérülést a felázott talajú pályán. Koman Vladimir, Debreceni András és Présinger Ádám kapott kisebb rúgást a mérkőzés során, ám minden valószínűség szerint ez egyiküket sem gátolja meg abban, hogy pályára lépjen csütörtökön.

- Nagyszerű, hogy győzelemmel kezdtünk - nyilatkozta a mérkőzést követően Sisa Tibor szövetségi edző -, a jó rajtnak kedvező hatása lehet a későbbi mérkőzésekre is. Igen erős csapatot sikerült felülmúlnunk, nem csodálkoznék, ha Bulgária a folytatásban okozna meglepetést az ellenfeleknek.

A magyar kispad



Az első siker jelentőségét emelte ki a győztes gólt szerző Németh Krisztián is.

- Ez a győzelem nagy önbizalmat ad mindenkinek - jelentette ki. - Csatárként a gólszerzés a feladatom, és külön öröm számomra, hogy már az első mérkőzés első perceiben eredményes voltam.

- Ez azért fontos, mert ránk eddig az volt jellemző, hogy nem az első találkozón játszunk a legjobban - tette hozzá Gál András, válogatottunk középpályása. - Így most minden okunk megvan arra, hogy bizakodva várjuk a folytatást.

A győzelemhez természetesen nemcsak Németh Krisztián találatára volt szükség, hanem fegyelmezett és eredményes védekezésre, és Gulácsi Péter védéseire is.

- A bolgárok komoly veszélyt jelentettek a kapunkra, többször is nagy lendülettel, harcosan törtek át a középpályánkon - mondta el a kapus. - Nagy összpontosítást és akaratot éreztem ellenfeleinken, és ha gólt szereztek volna, nem hiszem, hogy megállnak egynél. Mindvégig koncentrálnom kellett, nehogy megszülessen az egyenlítő gól és végül sikerült megnyernünk a meccset.

A magyar válogatott csütörtökön a Németország ellen 2-1-es vereséget szenvedő Spanyolországgal mérkőzik meg. A 2007-es korosztályos Eb győztesei ellen a mieinknek minden tudásukra szükségük lesz.

- Már csakis a következő mérkőzéssel szabad foglalkoznunk.

Az MLSZ a legmagasabb szinten képviseltette magát a mérkőzésen

Az első meccsen túl vagyunk, jöhet a folytatás - jelentette ki még közvetlenül a hétfői meccs után Koman Vladimir, a magyar válogatott csapatkapitánya, aki ezúttal is jó játékkal, és egy gólpasszal vette ki
részét a győzelemből.

A magyar fiatalok jó teljesítménye bizonyosan nem marad rejtve Erwin Koeman szövetségi kapitány előtt sem, aki Kisteleki Istvánnak, az MLSZ elnökének társaságában a helyszínen tekintette meg a meccset.

A keddi reggeli után azok a játékosok, akik hétfőn kevesebb szerepet kaptak, edzésen vettek részt. Délután az ebédet és a pihenőt követően várhatóan városnézésre megy a csapat Prága központjába.


Válogatottunk további programja a csoportban:


Július 17., csütörtök
Pribram, Marila-stadion, 18 óra
Spanyolország - Magyarország

Július 20., vasárnap
Pribram, Marila-stadion, 20 óra
Magyarország - Németország


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.