A franciák legyőzésével döntős az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2013. szeptember. 07., 22:16
A franciák legyőzésével döntős az U19-es válogatott

A szabadkai Vilotic-emléktorna szombati játéknapján Mészöly Géza együttese remek játékkal 3-1-re verte a franciákat.

A szerbiai viadal első játéknapján a franciák 1-0-ra legyőzték Izraelt, majd a folytatásban a mieink 1-0-ra alulmaradtak az izraeliekkel szemben. A csoport utolsó meccse előtt még volt esélyünk a döntőbe jutásra, ehhez a kiváló játékerőt képviselő franciák ellen kellett nyernünk, lehetőleg egynél több gólt szerezve.

A franciák kezdtek jobban, gyors, erős felépítésű játékosaik gyakran állították nehéz feladat elé védőinket, a 7. percben meg is szerezhették volna a vezetést, de Hrabina Alex nagy bravúrral kivédte a tizenegyesüket. A 20. percben már a kapusunk sem segíthetett, egy lendületes támadás végén vezetést szerzett az ellenfél (0-1). A kapott gól nem törte meg a mieinket, a 33. percben Kalmár Zsolttal szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a jogos tizenegyest Németh Márió váltotta gólra (1-1). Az egyenlítés után átvettük az irányítást, és még a szünet előtt a vezetést is, a 43. percben Németh szöglete után Kalmár továbbított a kapuba (2-1).

Amilyen jól végződött az első félidő, olyan jól kezdődött a második, a 48. percben Nagy Dominik lövését csak kiütni tudta a franciák kapusa, a ferencvárosi középpályás összeszedte a labdát, és másodszorra már nem hibázott, 5 méterről talált a hálóba (3-1). A franciák a folytatásban veszélyesek voltak, de ha egy-két alkalommal sikerült is helyzetbe kerülniük, a nagyszerűen védő Hrabina megakadályozta a góljukat. Tőlünk Németh Márió lőtt kapufát egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból, de az eredmény nem változott, két góllal nyertünk, ezzel bejutottunk a hétfői döntőbe, ahol a másik csoportot megnyerő belgákkal játszunk.

- Az első húsz percben nem volt igazán jó a játékunk, a franciák elöl nagyon gyors játékosokkal rendelkeztek, és többször is mögénk kerültek, egyik helyzetükből a vezetést is megszerezték - értékelt a meccs után Mészöly Géza. - Az egyenlítő gól után azonban alaposan feljavultunk, elhittük, hogy van esélyünk a győzelemre, és elkezdtük a saját játékunkat játszani. Működtek a labdaszerzésekből indított gyors támadások, és egygólos vezetésnél is gólra törően fociztunk. Örülök, hogy az olaszok, a portugálok és a németek után egy újabb futballnagyhatalom ellen sikerült nyernünk, könnyen lehet, hogy a jövő évi, hazai rendezésű Eb-n is találkozhatunk a franciákkal. A kulcsembereink Izrael ellen visszafogott teljesítményt nyújtottak, most viszont hozták magukat, és fontosnak bizonyult, hogy ismét volt egy remek kapusteljesítményünk. A belgák elleni döntő talán még nehezebb feladat lesz, hiszen remek képességű játékosokból áll hétfői ellenfelünk, de hasonló teljesítménnyel jó esélyünk lehet a sikerre.

Vilotic-torna, Szabadka:
Magyarország-Franciaország 3-1 (2-1)
Magyarország:
Hrabina Alex - Polgár Kristóf, Asztalos Dávid, Lorentz Márton, Tamás Krisztián - Németh Márió (Pongrácz Viktor 88.), Nagy Dominik, Kalmár Zsolt - Medgyes Zoltán (Berecz Zsombor a 70.), Bobál Gergely, Farkas Zoltán (Tóth László, 76.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.