Visszavágtunk Gyirmóton a szlovákoknak
U18 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 09., 14:58
Visszavágtunk Gyirmóton a szlovákoknak

Férfi U18-as válogatottunk 1-0-s győzelmet aratott utolsó szezonbeli mérkőzésén a szlovákok ellen Gyirmóton.

Válogatottunk kedden Dunaszerdahelyen már összemérte tudását Szlovákiával. Az első felkészülési mérkőzésen a házigazdák egy második félidőben megítélt szabadrúgással 1-0-ra nyerni tudtak. A csütörtöki mérkőzésen viszont sikerült visszavágnunk, ezúttal Szélesi Zoltán együttese győzött 1-0-ra.

Az első félidő a magyar válogatotté volt, végig labdabirtoklási fölényben játszottunk, már a szlovák térfélen megkezdtük a védekezést, és az agresszív labdaszerzési próbálkozásaink közül több is sikerrel járt. A 15. percben megszereztük a vezetést, egy bal oldali akció végén Varga tette középre a labdát, Bogdán továbbpöckölte Herczeg Marcellhez, aki 11 méterről ballal a bal sarokba helyezett (1-0).

A gól után is a magyar válogatott volt jóval aktívabb, sok helyzetünk volt, többször is növelhettük volna az előnyt, a 44. percben például egy szép akciót követően Bogdán a jobb kapufát találta telibe.

A második félidő elején a szlovákokon nem látszódott, hogy szeretnének változtatni az eredményen, a mieink pedig valamelyest visszavettek, így visszaesett a mérkőzés irama. A második félidő második felében a szlovákok már több energiát mozgósítottak az egyenlítés érdekében, volt is néhány lehetőségük, de gólt nem tudtak szerezni, így egygólos magyar sikerrel ért véget a mérkőzés.

- A korábbi mérkőzéseinken is azt éreztem, hogy alakulófélben volt a játékunk, de helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, ezért az eredmények sem jöttek. Most még stabilabb lett a csapat, végig dominálni tudtunk, az történt a pályán, amit elterveztünk. A második félidőben kicsit elfáradtunk, ez meglátszott a játékon, de összességében megérdemelt győzelmet arattunk. Sikeres edzőtábort zártunk, örülök, hogy győzelemmel fejezzük be a naptári évet, így a játékosok pozitív élményekkel folytathatják a munkát a klubjaikban, mi pedig levonjuk a tanulságokat, és igyekszünk beépíteni a tapasztalatokat a jövő évben folytatódó munka során - mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán.


Magyarország-Szlovákia 1-0 (1-0)
Magyarország: Engedi Márk - Stumpf Gábor, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik - Girsik Attila (Selyem Bálint, 73.), Szamosi Ádám (Balabás Bence, 90.), Herczeg Marcell (Farkas Patrik, 73.), Vidnyánszky Mátyás, Hornyák Csaba - Bogdán Hunor (Molnár Csaba, 73.), Varga Zétény (Ambach Arnold, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.