U18: Vereség az első svédországi mérkőzésen
U18 férfi   |   Csapat   |   2022. június. 07., 20:38
U18: Vereség az első svédországi mérkőzésen

Férfi U18-as válogatottunk lejátszotta első svédországi felkészülési mérkőzést, ellenfele a finn válogatott volt.

Az őszi Eb-selejtezőkre készülő férfi U18-as válogatott a dánok elleni hazai mérkőzéseket követően Svédországba utazott, ahol kedden a finnek ellen lépett pályára. A találkozó magyar szempontból jól indult, sok labdát szereztünk, ezekből ígéretes támadásokat vezettünk, uraltuk a mérkőzést. A finnek elsősorban ellentámadásokból voltak veszélyesek, a vezető góljukat viszont egy oldalszabadrúgást követően érték el. Gyorsan egyenlíthettünk volna, de kihagytunk egy tizenegyest, ellenfelünk pedig egy kontra végén megduplázta az előnyét.

A fordulás után fokozta az addig is magas tempót a magyar válogatott, egymás után alakította ki a helyzeteket, és Jurek Gábor révén a szépítő gól is összejött. Bár benne volt a mérkőzésben az egyenlítés, újabb gól nem született a lefújásig, a finnek 2-1-re megnyerték a találkozót.

A magyar válogatott csütörtökön a házigazda svédek elleni meccsel zárják az edzőtábort.

– Nagy energiákat mozgósítottunk a mérkőzésen, elsősorban a második félidőben, amikor gyorsan, dinamikusan futballozva sok helyzetet alakítottunk ki. Sajnálom az eredményt, a játék képe alapján a döntetlen reálisabb lett volna, de a helyzetek száma alapján akár meg is nyerhettük volna a találkozót. A meccs utolsó harminc percére építhetünk a jövőben, mert az valóban nemzetközi szintű teljesítmény volt – értékelt a lefújás után Oross Márton szövetségi edző.

Finnország-Magyarország 2-1 (2-0)
Magyarország: Simon Barnabás - Deákovits Richárd, Dragóner Áron, Babós Levente, Szijjártó Ármin (Kállai Zalán, 60.) - Kiss Norbert, Kocsis Dominik - Tarcson Ákos (Horváth Hunor, 48.), Keresztes Noel, Bakti Balázs (Krajcsovics Ábel, 60.) - Tóth Tamás Vid (Jurek Gábor, 60.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.