U18: Szétesett a hajrára a válogatott játéka
U18 férfi   |   Csapat   |   2022. június. 01., 21:02
U18: Szétesett a hajrára a válogatott játéka

U18-as férfiválogatottunk szerda este Dániát fogadta a Budaörsi Városi Stadionban, és az első félidő kiegyenlített játékát követően, a hajrában kapott három góllal 5-0-s vereséget szenvedett.

A szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő korosztályos válogatott tíz nap alatt négy mérkőzést játszik, a megerőltető program az őszi tétmérkőzésekre való felkészülést szolgálja. A dánok elleni első találkozó jó iramban kezdődött, azonban a vendégek nagyon korán, már a második percben vezetést szereztek. Ennek ellenére válogatottunk az első félidőben egyenrangú ellenfél volt, dinamikusan játszott, helyzeteket dolgozott ki.

A második játékrész elején, az 54. percben kapott második gól után azonban szétesett a csapat játéka, a dánok pedig remek hajrával kihasználták ezt, a 80., a 82., és végül a 87. percben szerzett gólokkal 5-0-ra győztek.

A szerda esti vereséget követően a csapat szombaton újra összecsap Dániával, majd Svédországba utazik, ahol a finnekkel és a házigazdával mérkőznek meg.

– A dánok megmutatták, hogy milyen a gyors, magas színvonalú nemzetközi futball. Alaposan ki kell elemeznünk a mérkőzést, és megtalálni a nagy különbségű vereség okait. Szombaton megmutathatjuk, hogy tudunk ennél sokkal jobban játszani, addig ki kell javítanunk azokat a hibákat, amelyek a nagy különbségű vereséget eredményezték. Szeretnénk megmutatni egy másik arcunkat, és jó eredményt elérni a második mérkőzésen – értékelt a mérkőzés után együttesünk szakvezetője, Oross Márton.

Magyarország – Dánia 0-5 (0-1)
Magyarország: Dala Martin – Kaján Norbert (Deákovits Richárd, 77.), Dragóner Áron (Lénárd Gábor, 77.), Yaakobishvili, Szijjártó Ármin – Krajcsovics Ábel (Nagy-Kolozsvári Dániel , 62.), Kiss Norbert, Berki Marcell (Jurek Gábor, 77.), Bakti Balázs (Horváth Hunor, 77.) – Keresztes Noel (Tóth Tamás Vid, 62.), Gruber Zsombor (Kállai Zalán, 82.)
Gólszerző: Barslund (2’), Bundgaard (54’), Bøndergaard (80’, 82’ – előbbit tizenegyesből), Lyng (87’)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.