U18: Szép góllal nyertünk Montenegró ellen
U18 férfi   |   Csapat   |   2021. november. 23., 20:35
U18: Szép góllal nyertünk Montenegró ellen

Férfi U18-as válogatottunk Tóth Tamás Vid első félidei góljával 1-0-ra legyőzte a montenegrói korosztályos csapatot.

Az Oross Márton vezette U18-as válogatott tagjai utolsó összetartásukon vesznek részt ebben az évben, és ebben az öt napban kétszer is megmérkőznek a montenegrói együttessel. A keddi első mérkőzést Telkiben rendezték, és a helyzetek alapján a mieink már az első félidőben eldönthették volna a találkozót. A lehetőségek közül végül egyet sikerült kihasználni, az viszont nagyon szép gól volt: egy bal oldali akció végén a pontosan érkező beadást Tóth Tamás Vid kapásból a bal felső sarokba belsőzte (1-0).

Az első félidőben mélyen védekező montenegrói csapat a fordulás után bátrabb futballra váltott, kiegyenlítettebbé tette a találkozót, és az irányítást nem tudta átvenni, de egy-két lehetőséget azért kidolgozott, főleg pontrúgásokból veszélyeztetett. A magyar válogatott előtt is adódtak helyzetek, de az eredmény nem változott, csapatunk megérdemelt győzelmet aratott.

– Elégedett vagyok a mutatott teljesítménnyel, a játékosok mindent megtettek, hogy megvalósítsák, amit kértünk tőlük, elvi hibákat nem követtek el a mérkőzésen. Meg kellett harcolni a győzelemért, de erre is számítottunk, nemzetközi szinten nem lehet könnyű győzelmeket elérni. Továbbra is zajlik a kiválasztás, keressük a megfelelő játékosokat, és egy inkább körvonalazódik, hogy kik azok a labdarúgók, akikre hosszú távon is számíthatunk. Szeretnénk a következő mérkőzésre tovább javulni, hogy még gördülékenyebb, tudatosabb és pontosabb legyen a játékunk – értékelt a mérkőzés után Oross Márton.

Magyarország-Montenegró 1-0 (1-0)
Magyarország: Mergl Szabolcs - Deákovits Richárd, Nagy Zoltán, Péter Sebők, Szijjártó Ármin - Sipos Szabolcs, Keresztes Noel (Kocsis Dominik, 41.) - Dénes Csanád Vilmos, Gyuris Aurél, Kállai Zalán (Rácz Balázs, 61.) - Tóth Tamás Vid (Molnár Ádin, 74.)
Gólszerző: Tóth Tamás Vid a 22. percben

A mérkőzés felvétele:


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.