U18: Kétgólos vereség az írektől
U18 férfi   |   Csapat   |   2021. augusztus. 17., 20:53
U18: Kétgólos vereség az írektől

U18-as válogatottunk idénybeli második összetartásán lejátszotta első nemzetközi mérkőzését, az ellenfél az ír válogatott volt a BVSC-stadionban.

Az első félidőben a magyar válogatott játszott kezdeményezőbben, az első félórában többet birtokoltuk a labdát, és megpróbáltuk átjátszani a mélyen védekező íreket. Ez esetenként sikerült, de a lehetőségekből nem tudtunk gólt szerezni. A félidő hajrájában elkövettünk egy hatalmas védelmi hibát, az írek pedig éltek a felkínált lehetőséggel, és Caprani találatával megszerezték a vezetést (0-1).

A második félidő elején a vendégek megduplázták az előnyt, egy jobb oldali akció végén McGuinness lőtte a hálóba a Mergl Szabolcsról kipattanó labdát (0-2). A hátralévő időben a mieink becsülettel küzdöttek a szépítő találatért, de ez végül nem jött össze, a vendégek kétgólos győzelemmel zárták a találkozót.

– Első közös mérkőzésünk a korosztállyal egy jó kis erőfelmérő volt a harcos, jó fizikumú játékosokkal felálló ír csapat ellen. Ez a találkozó minden hibájával együtt is jó alapot jelent a folytatásra, igyekszünk a pozitívumokat erősíteni a jövőben, és javítani a hibáinkon. Összességében jól működött a védelmünk, többször is az ellenfél mögé tudtunk kerülni, megvoltak a helyzeteink is, de mentalitásban előre kell lépnünk, párharcokban, ütközésekben mindenkinek azt a teljesítményt kell hoznia, amit ma a belső védőinktől láthattunk. Jelenleg azokat a játékosokat keressük, akikkel egy év múlva, a tétmérkőzéseken a legjobb esélyünk lehet a jó szereplésre, és minden nemzetközi mérkőzésen fontos tapasztalatokkal gazdagodunk ebben a tekintetben is. A vereséget sajnálom, de bízom benne, hogy csütörtökön vissza tudunk vágni az íreknek – értékelt a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző.

Magyarország-Írország 0-2 (0-1)
Magyarország: 1 Dala Martin (12 Mergl Szabolcs, 46.) - 2 Kaján Norbert (16 Sipos Szabolcs, 79.), 3 Korógyi Szabolcs (13 Kovács Dominik, 79.), 4 Dragóner Áron, 5 Yaakobishvili Antal, 6 Szabó Bence, (16 Gulyás András, 60.) 7 Molnár Ádin (11 Csóka Dominik, 71.), 8 Kocsis Dominik  (18 Kiss Norbert, 60.), 9 Gruber Zsombor (21 Gyuris Aurél, 79.), 10 Bakti Balázs (19 Petres Márk, 79.), 20 Kállai Zalán (17 Menyhárt Zsombor, 71.)
Írország: 1 Clarke - 3 Murphy, 4 Grehan, 5 Heffernan Andrews, 6 McJannet, 8 Coleman, 9 McEvoy, 10 Whitmarsh, 12 Caprani, 19 Agbaje, 20 McGuinness
Gólszerző: Caprani 44., McGuinness 50.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.