U18: Győzelem a podgoricai évzárón
U18 férfi   |   Csapat   |   2022. november. 30., 15:46
U18: Győzelem a podgoricai évzárón

Férfi U18-as válogatottunk Sebe Botond második félidei találatával 1-0-ra legyőzte Montenegrót a két csapat podgoricai felkészülési mérkőzésén.

Idei utolsó összetartása végén a montenegrói szövetség edzőközpontjában a házigazdák ellen lépett pályára férfi U18-as válogatottunk felkészülési mérkőzésen. A mély talajú, sáros pálya alaposan megnehezítette a csapatok dolgát a találkozón, talán ez volt az egyik oka annak, hogy nehezen alakítottak ki helyzeteket a csapatok, inkább egymás hibáit kihasználva adódtak lehetőségek a kapu előtt.

Az első félidőben nem született gól, a fordulás után azonban gyorsan megszereztük a vezetést, egy szépen végigvitt kontra végén Sebe Botond talált közelről a hálóba (0-1). A folytatásban fölélnyben játszottunk, akár meg is duplázhattuk volna az előnyt, de Barkóczi Benedek büntetőjét védte a hazaiak kapusa. A hajrá már a hazaiaké volt, de megőriztük a vezetést, egygólos győzelemmel zártuk a találkozót.

– Nagyon rossz állapotú pályán játszottunk, főképp ennek tudható be, hogy a játék minősége bőven hagyott kivánnivalót maga után. Ilyen körülmények között a mentális tényezők még többet számíthatnak, és ezen a területen nem is okoztak csalódást a játékosok. A második félidőt jól kezdtük, gólt lőttünk, dominálni tudtunk, de a kihagyott büntető után voltak nehéz pillanataink, a hazaiak a végén nagy energiákat mozgósítottak a döntetlenért. Az őszt arra szántuk, hogy felmérjük a korosztályt, a tavaszi folytatásban már szűkebb kerettel dolgozunk majd, és bízom benne, hogy a jövő őszi tétmérkőzések közeledtével játékminőségben is sokat fogunk még előrelépni – értékelt a mérkőzés után Babó Levente szövetségi edző.

Montenegró-Magyarország 0-1 (0-0)
Magyarország: Gyetván Márk (Bánfalvi Gergő, 46.) - Miklós Péter (Markgráf Ákos, 88.), Kocsis Gergely, Kokovai Csongor - Csatári Kevin (Sebe Botond, 46), Boros Zsombor (Ferencsik Bálint, 78.), Tóth Alex, Lapu Andor (Major Marcell, 78.) - Michael Okeke (Átrók Zalán, 69.), Klausz Milán (Barkóczi Benedek, 69.), Dusinszki Szabolcs (Vas Bence, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Telkiben indította az évet az U18-as válogatott
Telkiben indította az évet az U18-as válogatott

Megtartotta idei első összetartását az U18-as válogatott Szélesi Zoltán szövetségi edző irányításával.

Visszavágtunk Gyirmóton a szlovákoknak
Meccsbeszámoló
Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott

Megtartotta idei első összetartását az U18-as válogatott Szélesi Zoltán szövetségi edző irányításával.