U18: Egygólos vereséggel zárt Svédországban a válogatott
U18 férfi   |   Csapat   |   2022. június. 10., 00:10
U18: Egygólos vereséggel zárt Svédországban a válogatott

A házigazdák 1-0-ra győzték le korosztályos válogatottunkat az idény utolsó felkészülési mérkőzésén.

A finnektől elszenvedett 2-1-es vereség után Svédországban edzőtáborozó U18-as válogatottunk csütörtökön a házigazda svédekkel mérkőzött meg Skene városában. A találkozó elején a magyar válogatott lépett fel kezdeményezőbben, az első húsz percben a kapujuk elé szorítottuk a hazaiakat, ezt követően azonban ellenfelünk átvette az irányítást, és veszélyesebbé vált a játéka.

A második félidőben inkább a magyar csapat irányított, de a svédek kontrái veszélyesek voltak, és a vezető góljukat is egy ellentámadás végén szerezték meg. A folytatásban sokat tett az egyenlítésért a magyar csapat, sok ígéretes pontrúgásunk volt, ám a döntetlent érő gól nem született meg a lefújásig, a svédek 1-0-ra megnyerték a találkozót.

– Sajnálom, hogy nem sikerült jó eredménnyel búcsúztatni az U18-as évet, ugyanakkor nagyon sok fontos tapasztalatot szereztünk a mögöttünk álló két hét és négy mérkőzés során. Rengeteg dolog felszínre került a csapatról, a játékosokról, kiderült például, hogyan reagálnak a futballisták a nemzetközi sorozatterhelésre, az edzőtáborok monotóniájára, hogyan dolgozzák fel a kudarcokat. Ezekből mind tanulnunk kell, a megszerzett tapasztalatokat pedig fel kell használnunk az őszi Eb-selejtezőkre való felkészülés során – mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző.

Svédország-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Dala Martin - Deákovits Richárd, Yaakobishvili Antal, Lénárt Gábor, Horváth Hunor (Dragóner Áron, 71.) - Kiss Norbert (Keresztes Noel, 46.), Kocsis Dominik - Krajcsovics Ábel (Tarcson Ákos, 59.), Jurek Gábor, Kállai Zalán (Szijjártó Ármin, 71.) - Tóth Tamás Vid (Bakti Balázs, 59.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Telkiben indította az évet az U18-as válogatott
Telkiben indította az évet az U18-as válogatott

Megtartotta idei első összetartását az U18-as válogatott Szélesi Zoltán szövetségi edző irányításával.

Visszavágtunk Gyirmóton a szlovákoknak
Meccsbeszámoló
Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott

Megtartotta idei első összetartását az U18-as válogatott Szélesi Zoltán szövetségi edző irányításával.