U18: Egy büntető döntött Georgia javára
U18 férfi   |   Csapat   |   2022. március. 01., 18:53
U18: Egy büntető döntött Georgia javára

Férfi U18-as válogatottunk kedden Balmazújvárosban játszott felkészülési mérkőzést Georgia válogatottja ellen. A mieink végig mezőnyfölényben futballoztak, a végén mégis a vendégek örülhettek győzelemnek.

Férfi U18-as válogatottunk győzelmekkel zárta a 2021-es évet (a svájciak elleni siker után kétszer is legyőzte a montenegróiakat), míg az első 2022-es nemzetközi mérkőzésen Georgia korosztályos csapata volt az ellenfelünk Balmazújvárosban.

A magyar válogatott a mérkőzés elejétől kezdve mezőnyfölényben játszott, de nem találtuk a harcosan, szervezetten játszó ellenfél gyenge pontjait, így nem tudtuk zavarba hozni az elsősorban kontrákra berendezkedő vendégek védelmét. Az első két lövési kísérlet a georgiai válogatott előtt adódott, míg magyar részről a félidő közepén Artner Dávid átlövése után a kapufáról vágódott ki a labda.

A második félidő magyar lehetőségekkel kezdődött, de ezekből nem született gól, majd a 61. percben a vendégek büntetőhöz jutottak, amit Begrationi értékesített (0-1). A folytatásban is volt két-három nagy helyzetünk, valamint mi is elvégezhettünk egy tizenegyest, de Kiss Norbert lövését védte az ellenfél kapusa. A hajrában sem sikerült újítani, így maradt a 0-1, két nap múlva a debreceni Nagyerdei Stadionban vághatunk vissza a vereségért.

– Nagyon jó iramú meccset játszottunk, egy roppant harcosan, keményen futballozó rivális ellen. Az ellenfél nagy hangsúlyt helyezett a védekezésre, ezért kevés helyzetünk volt az első félidőben. A fordulás után büntetőből hátrányba kerültünk, ezt követően a grúzok még inkább visszaálltak a kapujuk elé. Ezzel együtt is szerezhettünk volna gólt, de ezúttal büntetőből sem tudtunk eredményesek lenni. Sok tanulsága van a mérkőzésnek, és bízom abban, hogy ezeket felhasználva a csütörtöki visszavágón már sikerül jó eredményt elérnünk – mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző.

Magyarország-Georgia 0-1 (0-0)
Magyarország: Simon Barnabás - Kiss Norbert, Yaakobishvili Antal, Kállai Zalán, Rácz Balázs (Gruber Zsombor, 65.), Jurek Gábor (Tarcson Ákos, 68.), Nagy Zoltán, Fábián Bence, Artner Dávid (Bakti Balázs, 68.), Deákovits Richárd, Illés Bálint (Mitring Zsombor, 75.)
Georgia: Beruashvili - Gognadze, Pirtakhia, Morchiladze, Khaburdzania, Bartia, Bagrationi, Gurtskaia, Tsulukidze, Latsabidze, Gotsiridze


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.