Remek első félidei játékkal győztük le a románokat
U18 férfi   |   Csapat   |   2021. március. 18., 17:01
Remek első félidei játékkal győztük le a románokat

Férfi U18-as válogatottunk csütörtökön ismét összemérte az erejét a román korosztályos csapattal, ezúttal Debrecenben. A mieink 2-0-s előnyre tettek szert az első félidőben, és végül 2-1-re megnyerték a találkozót.

A két csapat keddi, balmazújvárosi találkozóján 1-1-es döntetlen született, a csütörtöki visszavágóra Tímár Krisztián szövetségi edző "sort cserélt", és azoknak adott szerepet, akik az első találkozón nem léptek pályára, vagy kevesebbet játszottak.

U18-as döntetlen a románok ellen

U18-as döntetlen a románok ellen

Tímár Krisztián csapata korán vezetést szerzett Balmazújvárosban, de végül be kellett érnie a döntetlennel.

Tovább

Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan átvettük a játék irányítását, és hamar megszerezhettük volna a vezetést is, de az első komoly lehetőségünknél a románok kapusa hatalmasat védett. Taktikusan építettük fel a támadásainkat, és a 25. percben egy labdakihozatalt követően indított akció végén megszereztük a vezetést: Redzic Damir fűzte át magát a védőjén a bal oldalon, megindult a kapu felé, majd éles szögből lőtt, a kapusról kipattanó labdát Szendrei Ákos pofozta a hálóba (1-0). Három perccel később Redzic a jobbösszekötő helyén tűnt fel, betört a 16-oson belülre, középre tett labdáját Szendrei és a menteni igyekvő védője közös erővel juttatták a kapuba (2-0). A folytatásban is többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, de a szünetig újabb gól nem született.

A fordulást követően egy perc sem telt el, amikor egy ártalmatlannak tűnő szituációban tizenegyest ítélt a játékvezető, a büntetőt Chiritoiu értékesítette (2-1). A gól felhozta a vendégeket, akik átvették az irányítást, elsősorban a széleken igyekeztek megbontani a védekezésünket, míg mi a megszerzett labdákból gyors ellentámadásokkal próbáltunk veszélyeztetni. A legnagyobb helyzetünk Bényei Ágoston előtt adódott, de nem sikerült gólt szerezni belőle, miközben a kapunk előtt magabiztosan takarítottuk el a belőtt labdákat. Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott 2-1-re megnyerte a találkozót.

– Nagyon örülök a győzelemnek, második nemzetközi mérkőzésemet játszotta irányításommal a válogatott, és szép győzelemmel zárta le ezt az összetartást. Két jó iramú meccset játszottunk, sok tapasztalatot szereztünk a játékosokról, sikerült még jobban megismernünk őket. Ezekkel a mérkőzésekkel elindultunk azon az úton, amely az őszi Eb-selejtezőkre vezet. Voltak hiányzóink, de így meg tudtunk nézni néhány új játékost, akik közül többen is jó benyomást tettek ránk, és a jövőben konkurenciát jelenthetnek a korosztály eddigi válogatott labdarúgóinak – mondta a lefújás után Tímár Krisztián szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Románia 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Szendrei 25., 28., ill. Chiritoiu 47.
Magyarország: Pataki Márk - Mayer János, Alaxai Áron, Debreceni Ákos - Talpalló Norbert (Szin Ferenc, 63.), Bényei Ágoston (Tarján Patrik, 83.), Kövesdi Péter (Nagy Olivér, 64.), Horváth Artúr (Kispál Tamás, 73.), Helembai Márk - Szendrei Ákos (Bakos Zsomor, 73.), Redzic Damir (Erdei Milán, 86.)

A mérkőzés felvétele:


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.