Negyedikként zárt Csehországban az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Csapat   |   2019. augusztus. 24., 13:25
Negyedikként zárt Csehországban az U18-as válogatott

U18-as válogatottunk 3-0-ás vereséggel zárta a macedónok elleni bronzmérkőzést a Vacláv Jezek-emléktornán.

A magyar U18-as válogatott a csehektől elszenvedett vereség és a lettek elleni győzelem után második helyen zárta csoportját, így szombaton a másik csoport másodikjával, Észak-Macedóniával mérkőzött meg a Vacláv Jezek-emléktorna bronzmérkőzésén. A Most városában rendezett utolsó mérkőzésen Preisinger Sándor nem számíthatott három játékosára: Zuigeber Ákos, Kata Mihály és Major Sámuel is visszatért klubjához az elmúlt napokban. 

Észak-Csehországban hűvösen indult a hét, szombatra viszont elérte a térséget a nyári meleg, a 11.00 órás kezdésre 30 fok közelébe emelkedett a hőmérséklet. Rosszul kezdtük a mérkőzést, szokatlanul pontatlan volt a játékunk, támadásban és védekezésben egyaránt sokat hibáztak a játékosok, a párharcokból is rendre a jóval koncentráltabban futballozó macedónok kerültek ki győztesen. A 10. percben a saját térfelünk közepén eladtuk a labdát, Ivanov távoli lövése pedig pontos volt, a labda a bal felső sarokban kötött ki (1-0). A kapott gól után még padlóra került a magyar csapatot, a 23. percben, majd a 27. percben is hatalmas egyéni hibát követtünk el a kapunk előtt, a macedónok mindössze annyit tettek, hogy éltek a felkínált lehetőségekkel és értékesítették mindkét ziccert, háromgólosra növelve előnyüket.. 

A félidő utolsó negyedórájában egyre többször jutottunk el az ellenfél kapujáig, de támadásban rendre előjöttek ugyanazok a pontatlanságok, technikai hibák, mint védekezésben, a macedónok így magabiztosan takarították el a labdákat a tizenhatosuk közeléből. A félidő végéig kapura tartó lövésig sem jutottunk el, szünetig maradt a 0-3.

A második félidőt jóval harcosabban kezdte a magyar csapat, irányítottuk a mérkőzést, de az ellenfél kapuja előtt továbbra sem ment a játék. Az 57. percben egy kiállítás után tíz főre fogyatkozott a macedón csapat, onnantól még nyomasztóbb lett a mieink mezőnyfölénye, ám a támadójátékunk továbbra sem állt össze, ráadásul büntetőből sem tudtunk betalálni – Németh András tizenegyesét kivédte a kapus. Ellenfelünk minden lehetőséget megragadott, hogy húzza az időt, mi pedig egyre idegesebben, türelmetlenebbül futballoztunk, így hiába váltottunk támadóbb szerkezetre, nem tudtunk igazán nagy helyzeteket kialakítani. A lefújásig az eredmény nem változott, a macedónok 3-0-s sikerükkel megszerezték a torna harmadik helyét, a magyar válogatott a negyedik helyen zárt.

– Jelenleg minden olyan tulajdonság hiányzik a csapatból, ami eddig sikeressé tett bennünket: az éhség, a szenvedély, az alázat. Helyette arroganciát és nagyképűséget érzek, amit azt jelenti, hogy jelenleg nagyon rossz úton járnak a játékosok, a vb-kijutás egyelőre inkább negatívumokat hozott ki belőlük. A világbajnokságig sokat kell változnia a csapatnak ahhoz, hogy újra úgy teljesítsen a pályán, ahogyan az Európa-bajnokság végéig tartó időszakban – fogalmazott a mérkőzés után Preisinger Sándor szövetségi edző.

Magyarország-Észak-Macedónia 0-3 (0-3)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Buna Gábor (Farkas Balázs, 68.), Szabó Alex, Balogh Botond, Orosz Donát (Hosszú Zétény, 79.) - Ominger Gergő, Kosznovszky Márk, Kovács Dominik (Posztobányi Patrik, 46.) - László Dávid, Németh András, Hajdú Roland (Szalay Szabolcs, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Telkiben indította az évet az U18-as válogatott
Telkiben indította az évet az U18-as válogatott

Megtartotta idei első összetartását az U18-as válogatott Szélesi Zoltán szövetségi edző irányításával.

Visszavágtunk Gyirmóton a szlovákoknak
Meccsbeszámoló
Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott

Megtartotta idei első összetartását az U18-as válogatott Szélesi Zoltán szövetségi edző irányításával.