Másodszor is nyert Montenegróban az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Csapat   |   2018. november. 01., 15:25
Másodszor is nyert Montenegróban az U18-as válogatott

Akárcsak kedden, a csütörtöki visszavágón is 2-1-es győzelmet aratott Podgoricán a magyar U18-as válogatott a házigazdák korosztályos csapatával lejátszott felkészülési mérkőzésen.

A Montenegróban edzőtáborozó férfi U18-as válogatottunk kedden 2-1-re legyőzte a házigazdákat Podgoricában, csütörtökön pedig ismét megmérkőzött a hazaiakkal.

Az első félidőben szervezetten védekezett csapatunk, ezért hiába birtokolta többet a labdát a montenegrói válogatott, ellenfelünknek nem volt komoly helyzete. Ugyanakkor a párharcok nagyobb részét a hazaiak nyerték, részben ennek tudható be, hogy nem volt elég pontos a támadójátékunk. Ennek ellenére sikerült vezetést szereznünk, a 30. percben, egy letámadás után labdát szereztünk a felezővonalnál, Skribek Alenhez került a labda, ő a balösszekötő helyén, a 16-os sarkánál kicselezte védőjét, majd 20 méterről a bal felső sarokba bombázott (0-1).

A második félidőt jobban kezdtük ugyan, de aztán jött egy tízperces periódus, amikor ránk erőltette akaratát a hazai csapat. Kontrákból lehetett volna esélyünk a gólszerzésre, de nem voltunk elég pontosak a befejezéseknél, a házigazdák pedig egy szögletből egyenlítettek (1-1). A gól után átvettük a kezdeményezést, és annak ellenére, hogy többet támadtunk, végül egy hazai szöglet utáni kontrából sikerült gólt szereznünk: a labdaszerzés után négy játékosaink is felért az ellenfél kapujához, végül Tóth-Gábor Kristóf volt eredményes (1-2). A hajrában a montenegróiak nem voltak veszélyesek, felíveléseiket semlegesítettük, és magabiztosan őriztük meg az előnyt a lefújásig.

– Nem mindig volt gördülékeny a játékunk, de voltak nagyon jó periódusaink mindkét mérkőzésen. Szervezettek voltunk, a játékosok alázattal tették a dolgukat, és végig nagy volt a kohézió a csapaton belül. A mai nemzetközi futballban két meccset egymás után megnyerni idegenben szép teljesítmény, ezért jár a gratuláció a játékosoknak – nyilatkozta a mérkőzés után Bene Ferenc szövetségi edző.

Montenegró-Magyarország 1-2 (0-1)
Magyarország: Kiss Ágoston - Lakatos Benjámin, Szűcs Kornél, Farkas Marcell (Pető Brúnó, 62.), Vida Kristóf - Kovács Máté (Cipf Dominik, 62.), Kocsis Bence (Irimiás Gergő, 82.) - Kapronczai Gergely (Földi Botond, 62.), Radics Márton, Tóth-Gábor Kristóf - Skribek Alen (Körmendi Kevin, 89.)
Gólszerző: Skribek a 30., Tóth-Gábor a 76. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.