Jobban használták ki a helyzeteiket Telkiben az osztrákok
U18 férfi   |   Csapat   |   2023. október. 04., 14:59
Jobban használták ki a helyzeteiket Telkiben az osztrákok

Férfi U18-as válogatottunk 3-2-es vereséget szenvedett az Ausztria korosztályos csapata ellen lejátszott felkészülési mérkőzésen.

Szélesi Zoltán együttese lejátszotta második szezonbeli felkészülési mérkőzését, ezúttal az osztrák válogatott látogatott Telkibe. Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, majd a 11. percben megszereztük a vezetést, Szabó Szilárd kapott egy hosszú indítást a bal oldalon, az alapvonal közeléből középre ívelt, a rövid sarok előtt érkező Varga Zétény pedig a védőjét megelőzve a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). A gól után mezőnyfölénybe került az osztrák válogatott, a mieink a stabil védekezést követő labdaszerzések után gyors átmenetekből próbáltak veszélyeztetni, de az akcióink végén nem voltunk kellően pontosak, vagy rossz döntéseket hoztak a támadóink.

A 31. percben egy oldalszabadrúgás után egyenlítettek a vendégek, Jakob Zickler egy lepattanó labdát továbbított a hálóba (1-1). Gyorsabban, pontosabban játszottak ebben a periódusban a vendégek, a 33. percben labdát vesztettünk a támadóharmadban, az osztrákok villámgyors kontrát vezettek, melynek végén Tarik Brkic emelt 10 méterről, a balösszekötő helyéről a kapunkba (1-2). A 36. percben ismét középkezdéshez készülődhettünk, ezúttal egy bal oldali akció végén Marijan Osterreicher lőtt éles szögből a léc alá (1-3), vagyis öt perc alatt három gólt szerezve fordított az ellenfél.

A második félidőre Szélesi Zoltán több helyen is változtatott a csapaton, a cserék után lendületesebb lett a játékunk, az 53. percben sikerült szépítenünk is: egy labdaszerzést követően Szabó Szilárd indult meg a labdával a 16-osunk előteréből, Bogdán Hunort szöktette a jobbösszekötő helyén, ő pedig éles szögből a jobb felső sarokba bombázott (2-3). A gól után átmenetileg az osztrákok tettek szert mezőnyfölényre, de a 73. percben egyenlíthettünk volna, Szabó Szilárd ziccerben leadott közeli lövését azonban védte a vendégek kapusa. A meccs hajrája egyértelműen a magyar válogatotté volt, nyomás alatt tartottunk az ellenfél kapuját, a lefújásig további ziccereket dolgoztunk ki, de a befejezéseket rendre elrontottuk, így végül nem sikerült egyenlíteni.

– Az első félidőben túl sok hibát követtünk el, az osztrákok pedig nagyon hatékonyan használták ki a hibáinkból kialakított lehetőségeket. A második félidőre feljavult a játékunk, rengeteg helyzetet kialakítottunk, viszont sokkal kevésbé voltunk hatékonyabbak a kapu előtt, mint az ellenfél: sok ziccert kidolgoztunk, de el is hibáztunk őket. Egyelőre alakulóban van a csapat, keressük a legoptimálisabb összetételű felállást, de bízom benne, hogy a novemberi, szlovákok elleni mérkőzéseken már az eredményesség terén is sikerül előrelépni – mondta Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Magyarország-Ausztria 2-3 (1-3)
Magyarország: Czakó Milán (Engedi Márk, 46.) - Stumpf Gábor, Bacsa Benjámin, Deme Sebő - Burghart Manuel (Lengyel Noel, 42.), Fenyő Noah, Farkas Patrik (Vidnyánszki Mátyás, 46.), Szabó Szilárd (Herczeg Botond, 79.) - Varga Zétény (Szamosi Ádám, 90.), Bogdán Hunor (Bagi Ádám, 72.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.