Hiába vezettünk, Nigéria nyert az U17-es vb nyitómeccsén
U18 férfi   |   Csapat   |   2019. október. 26., 23:55
Hiába vezettünk, Nigéria nyert az U17-es vb nyitómeccsén

A magyar válogatott elveszítette első világbajnoki találkozóját. A 79. percig náluk volt az előny, ekkor aztán előbb egalizált, majd átvette a vezetést Nigéria. A vége 4-2 lett.

A magyar válogatott a goianiai Olimpiai Stadionban megkezdte szereplését az U17-es világbajnokságon, első ellenfele a korosztály rekordbajnoka, az ötszörös vb-győztes Nigéria volt. A vb-múlt alapján előzetesen az afrikaiak számítottak esélyesebbnek, de Preisinger Sándor csapatának célja egyértelműen a győztes rajt volt. 

A magyar válogatott nagyszerűen kezdte a mérkőzést, és már a 4. percben megszerezte a vezetést: László Dávid futott fel a bal oldalon, az alapvonal közelében kapott labdát, majd pontosan ívelt középre, a hosszú oldalon érkező Komáromi György pedig higgadtan a hálóba belsőzött (0–1).

A gól után egy veszélyes szabadrúgással jelentkeztek a nigériaiak, majd igyekeztek kézbe venni a játék irányítását, elsősorban csapatkapitányuk, Tijani hosszú labdáiból alakultak ki veszélyes akcióik. A 18. percben Orosz Donát szabálytalankodott a tizenhatoson belül a kilépő Ubanival, a megítélt büntetőt Tijani magabiztosan értékesítette (1–1). A következő percekben többet támadtak az afrikaiak, de egy-két magyar akció is futott a pályán, a 28. percben pedig visszavettük a vezetést: labdát szereztünk az ellenfél térfelén, és két gyors passzal helyzetbe hoztuk a középen érkező Major Sámuelt, aki 15 méterről, állítgatás nélkül a kapu bal oldalába lőtt (1–2).

A folytatásban a nigériaiak többet birtokolták a labdát, többet próbálkoztak kapura lövéssel is, mi szervezetten védekeztünk, és a labdaszerzéseket követő gyors akciókra vártunk. Ilyenből akadt is néhány, de nem tudtuk ziccerig játszani ezeket, viszont folyamatos készültségre kényszerítettük az ellenfél védőit. A szünetig nem változott az eredmény, 45 perc után győzelemre álltunk Nigéria ellen.

A szünetben Preisinger Sándor cserélt, Posztobányi Patrik állt be Ominger Gergő helyére. A fordulás után is többet birtokolták a labdát az ellenfél játékosai, és bár a tizenhatosunk előtt zajlott a játék, nem tudtak igazán nagy nyomást gyakorolni a kapunkra, a védelmünk jól állta a sarat, így legfeljebb egy-egy távoli lövéssel próbálkoztak – kevés sikerrel. A 77. percben nagyot kellett védenie Hegyi Krisztiánnak, egy jobb oldali beadást követő fejest lábbal hárított, két perccel később azonban nem tudott menteni: egy bal oldali szöglet után Ibrahim fejelt a hálóba (2–2).

Alig több, mint egy perc alatt megfordította a találkozót ellenfelünk: a gól után tovább támadott Nigéria, mi pedig nem tudtuk rendezni  sorokat: Adeniyi érkezett a hosszún egy bal oldali beadásra és a kapuba csúsztatott (3–2). A végén a szerencse is a nigériaiak mellé állt: Tijani végezhetett el szabadrúgást a 86. percben, a labda megpattant a sorfalon, és a magyar kapuba (4–2), ezzel a találattal alakult ki a végeredmény.

– Mindenki elfáradt a végére, az ellenfél is. Mi rengeteg energiát fektettünk abba, hogy megóvjuk a kapunkat a góltól, hiszen dinamikusabb csapattal találkoztunk. Két nagy egyéni hibából fordított Nigéria, és ez megfogta a csapatot, innen már nem tudtunk felállni. Fel kell emelnünk a fejünket, van még két mérkőzésünk rá, hogy megszerezzük a csoportból való továbbjutáshoz szükséges pontokat – értékelt a találkozót követői Preisinger Sándor szövetségi edző.

A magyar válogatott kedden, magyar idő szerint éjfélkor az ausztrálok ellen folytatja szereplését a világbajnokságon.

U17-es világbajnokság, Brazília
Nigéria-Magyarország 4–2 (1–2)
Nigéria: Jinadu – Ibrahim, Ikenna, Etim – Sa’id (Francis, 92.), Ojediran, Tijani, Opeyemi (Amoo, 58.) – Adeniyi, Olsegun – Ubani (Jabaar, 75.).
Magyarország: Hegyi Krisztián - Orosz Donát, Balogh Botond, Horváth Milán, László Dávid - Kata Mihály, Ominger Gergő (Posztobányi Patrik, 46.), Kosznovszky Márk (Zuigeber Ákos, 84.) - Komáromi György, Németh András, Major Sámuel (Baráth Péter, 77.).
Gólszerzők: Tijani (20., 86. – az elsőt 11-esből), Ibrahim (79.), Adeniyi (81.), ill. Komáromi (3.), Major (28.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Telkiben indította az évet az U18-as válogatott
Telkiben indította az évet az U18-as válogatott

Megtartotta idei első összetartását az U18-as válogatott Szélesi Zoltán szövetségi edző irányításával.

Visszavágtunk Gyirmóton a szlovákoknak
Meccsbeszámoló
Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott

Megtartotta idei első összetartását az U18-as válogatott Szélesi Zoltán szövetségi edző irányításával.