Egy gól döntött a szlovákok javára
U18 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 07., 17:34
Egy gól döntött a szlovákok javára

Férfi U18-as válogatottunk kedden Dunaszerdahelyen játszott felkészülési mérkőzést a szlovákokkal.

Férfi U18-as válogatottunk vasárnap kezdte meg e heti összetartását, Szélesi Zoltán szövetségi edző csak hétfőn tudott edzést tartani a játékosok egy részének (akik vasárnap még bajnokit játszottak, regenerációs gyakorlatokat végeztek).

A keddi mérkőzés első félidejében a magyar válogatott játszott jobban, több nagy lehetőségünk is volt, elsősorban a játékrész második felében. A szlovákok a több bravúrt is bemutató kapusuknak köszönhették, hogy gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő.

A szünetben és a második félidőben több csere is történt a magyar válogatottban, és a változtatások után már nem tudtuk azt a játékot nyújtani, mint a szünet előtt. A szlovákok húsz perccel a mérkőzés vége előtt szabadrúgásból megszerezték a vezetést, és a hajrában már nem tudtuk döntetlenre menteni a találkozót, így a házigazdák 1-0-s győzelmével zárult az összecsapás.

A két csapat csütörtökön 12 órakor Gyirmóton ismét megmérkőzik egymással.

– Az előző mérkőzéseken az első félidőnk nem sikerült jól, ezúttal viszont elégedett voltam a szünet előtti teljesítményünkkel, bátran futballoztunk, a játékosok végrehajtották, amit kértem tőlük, a helyzetek alapján az első 45 percben meg kellett volna szereznünk a vezetést – mondta Szélesi Zoltán a találkozót követően. – A második félidőben a keret újabb tagjai is pályára léptek, és amint az várható volt, a nemzetközi szinten kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosok beállásával valamelyest visszaesett a teljesítményünk. Láttam pozitívumokat a mérkőzéseken, ezeket kell erősítenünk a csütörtöki visszavágóig, és akkor sikerrel zárhatjuk a gyirmóti találkozót.

Szlovákia-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Radnóti Dániel - Burghart Manuel, Bacsa Benjámin, Deme Sebő - Selyem Bálint, Farkas Patrik (Herczeg Botond, 62.), Vidnyánszky Mátyás (Herczeg Marcell, 62.), Szamosi Ádám (Balabás Bence, 46.), Hornyák Csaba (Lajcsik Vencel, 62.) - Varga Zétény (Molnár Csaba, 46.), Bogdán Hunor (Ambach Arnold, 71.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.