Döntetlennel kezdte az idényt az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Csapat   |   2023. augusztus. 09., 20:12
Döntetlennel kezdte az idényt az U18-as válogatott

U18-as válogatottunk Molnár Csaba góljával a szünetben még vezetett Szkopjéban, a házigazda északmacedónok elleni felkészülési mérkőzésen, de ellenfelünk a második félidőben egyenlített, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

A Szélesi Zoltán vezette együttes a tavaszi U17-es Eb-n résztvevő válogatottra épül, de a korosztályból többen már az U19-es válogatottban szerepelnek, a külföldön futballozók egy részére, valamint néhány sérült futballistára pedig nem számíthatott a szakmai stáb az idény első nemzetközi találkozóján.

Az első félidő a magyar válogatott fölényét hozta, a 22. percben a vezetést is megszereztük, a Molnár Csaba ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett értékesítette (0-1). A szünetig több lehetőségünk is volt az előny megduplázására, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Az első félidő végén Balabás Bence fejsérülést szenvedett, kórházba szállították a pályáról, a vizsgálatok szerint szerencsére nem történt komoly baja, hazautazhatott a csapattal.

A második játékrész a hazaiaké volt, akik gyorsan átvették a kezdeményezést, és az 55. percben egy szöglet utáni fejesből kiegyenlítettek. A folytatásban is inkább a macedónok akarata érvényesült a pályán, nekünk kevesebb, nekik több helyzetük volt, mint az első félidőben. Újabb gól azonban a lefújásig nem született, döntetlennel zárult a találkozó.

– Az első félidőben sok dolgot visszakaptam az eddigi edzéseken gyakorolt taktikai elemekből, szervezett volt a védekezésünk, jók voltak az átmeneteink, a játékosok fegyelmezetten játszottak, és a helyzeteink alapján akár két-három góllal is vezethettünk volna a szünetben – értékelt a lefújás után Szélesi Zoltán. – A második félidő már nem nézett ki ilyen jól, amiben közrejátszott, hogy több kényszerű cserét is végre kellett hajtanunk. Kapkodóvá vált a játékunk, a hajrához közeledve többen elkészültek az erejükkel, és nem tudott újítani a csapat. Az első játékrészből mindenképpen meríthetünk a jövőt illetően, de természetesen azt is megvizsgáljuk majd, hogy mi okozta a második félidei visszaesésünket.

Észak-Macedónia-Magyarország 1-1 (0-1)
Magyarország: Engedi Márk (Czakó Milán, 63.)- Bodrogi Bence (Pupp Zétény, 63.), Bacsa Benjamin, Deme Sebő - Girsik Attila (Lengyel Noel, 46.), Vidnyánszky Mátyás (Földi Gergő, 46.), Farkas Patrik, Balabás Bence (Szabó Szilárd, 42.), Hornyák Csaba - Bogdán Hunor (Varga Zétény, 46.), Molnár Csaba


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.