Az első félidőben győztek a dánok
U18 férfi   |   Csapat   |   2022. június. 04., 13:26
Az első félidőben győztek a dánok

U18-es válogatottunk szombaton újra megmérkőzött Dánia együttesével. A felkészülési találkozón 2-0-s dán siker született.

A szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő korosztályos válogatott tíz nap alatt négy mérkőzést játszik. Az első találkozón 5–0-ra kikapott hazai pályán a dánoktól, akikkel szombaton újra megmérkőzött Oross Márton együttese.

A visszavágó elején sokáig sikerült feltartóztatni a dánokat. Ellenfelünk a 24. percben tudta feltörni védelmünket és egy saját térfélről indított támadás végén a tizenhatoson belülről a kapunkba talált (0–1).

Alig 10 perccel később a dán csapat jutott szögletrúgáshoz, a teljesen szabadon hagyott játékosuk pedig megduplázta előnyüket (0–2).

A második félidőt komoly helyzettel indította válogatottunk, Tóth Tamás lövése egy védő hátán pattan meg. Oross Márton szövetségi edző cserékkel is igyekezett felrázni együttesét, ami többet támadott, a gól azonban nem jött. Mindkét oldalon maradtak ki komoly helyzetek, a végeredmény 2–0 lett.

Épül a csapat, most az előző találkozó tapasztalatait is fel tudtuk használni. Ugyanabban a stílusban játszottunk, igyekeztünk magasan letámadni és labdákat szerezni. Ez az első 20 percben sikerült is, majd kissé leültünk és az ellenfél fölénk nőtt, ekkor kaptunk két gólt. A második félidőben kezdeményezők voltunk, igyekeztünk többet birtokolni a labdát és kombinatívak lenni. Helyzeteket is dolgoztunk ki, a magas letámadásokban viszont volt veszély, ezekből az ellenfél meg tudott indulni. Azonban nem estünk pánikba és több gólt nem kaptunk. Hosszú ez az edzőtábor, négy mérkőzést is játszunk. Azt a célt tűztem ki magunk elé, hogy minden találkozón fejlődjünk, ez most sikerült. A mai meccs  előtt azt kértem a fiúktól, hogy szervezetten, egységesen, fegyelmezetten és nagy szívvel futballozzanak és ez megvalósult. A következő ellenfeleink is dinamikus csapatok lesznek. Szeretnénk, hogy az Eb-selejtezőre erőnlétben és szervezettségben is felkészüljünk – nyilatkozta a találkozó után Oross Márton szövetségi edző.

Csapatunk ezután Svédországba utazik, ahol a finnekkel és a házigazdával mérkőznek meg.

Magyarország–Dánia 0–2 (0–2)

Magyarország: Simon Barnabás – Kaján Norbert (Deákovits Richárd, 46.), Dragoner Áron, Nagy-Kolozsvári Dániel (Kállai Zalán, 66.), Kocsis Dominik (Kiss Norbert, 90.), Tóth Tamás (Szijjártó Ármin, 90.), Jurek Gábor (Bakti Balázs, 54.), Horváth Hunor, Lénárt Gábor (Babós Levente, 54.), Berki Marcell (Keresztees Noel, 54.), Gruber Zsombor (Krajcsovics Ábel, 54.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.