A végére maradt a magyar gól Észak-Macedónia ellen
U18 férfi   |   Csapat   |   2021. szeptember. 14., 19:13
A végére maradt a magyar gól Észak-Macedónia ellen

Férfi U18-as válogatottunk Rácz Balázs 96. percben szerzett találatával harcolta ki az 1-1-es döntetlent az északmacedónok elleni gyirmóti felkészülési mérkőzésen.

A magyar válogatott fölényével kezdődött a találkozó, már a 2. percben hatalmas helyzet maradt ki a vendégek kapuja előtt. Az első félidőben végig a mieink irányítottak, két kapufáig és egy érvénytelenített találatig jutottunk, és noha a macedónok többnyire a saját térfelükre szorultak, az első félidei két lehetőségük közül egyet gólra tudtak váltani: a 31. percben, ártalmatlannak tűnő szituációban a saját tizenhatosunknál eladtuk a labdát, Matej Angelov pedig élt az ölébe hullt lehetőséggel, és 16 méterről az üres kapuba helyezett (0-1). Hiába a magyar fölény, a szünetig nem sikerült gólt szerezni, vendégvezetéssel ért véget a játékrész.

A fordulás után valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék, bár a magyar válogatott volt kezdeményezőbb, az első negyedórában az északmacedónok alakították ki a legnagyobb helyzetet, szerencsére ezt a négy védőnket is maga mögött hagyó Besar Gudjufi nem tudta gólra váltani. A magyar válogatott támadójátéka pontatlanabb volt, mint az első félidőben, ezért nagyobb gólhelyzeteket sokáig nem tudtunk kialakítani. Nehezítette a dolgunkat, hogy sok volt a játékmegszakítás, az ápolás, így alig alakult ki folyamatos játék.

A 90. percben egy jobb oldali szöglet után közel jártunk az egyenlítéshez, és a hosszabbítás perceiben is nyomás alá helyzetük ellenfelünk kapuját, ekkor már több nagy helyzetünk is volt, és végül a 96. percben az egyenlítő találat is összejött: Dénes Vilmos beadását követően Rácz Balázs fejelt 5 méterről a kapu jobb oldalába, kialakítva az 1-1-es végeredményt.

A két csapat csütörtökön 11.00 órakor ismét összeméri az erejét a gyirmóti stadionban.

Magyarország-Észak-Macedónia 1-1 (0-1)
Magyarország: Mergl Szabolcs (Simon Barnabás, 46.) - Deákovits Richárd, Horváth Ákos, Lénárt Gábor, Fábián Bence - Jurek Gábor (Rácz Balázs, 68.), Sipos Szabolcs (Bakti Balázs, 83.), Tuboly Máté (Kiss Norbert, 68.), Földi Dominik (Dénes Vilmos, 60.)- Kállai Zalán (Dénes Adrián, 60.), Krajcsovics Ábel (Keresztes Noel, 68.)
Észak-Macedónia: Vasilev - Pavlevski, Poposki, Bukji, Angelov, Treneski, Gudjufi, Sofijanoski, Janevski, Murati, Ljushev
Gólszerző: Rácz 96., ill. Angelov 31.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.