Tornagyőztes Romániában női U16-os csapatunk
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. április. 13., 14:26
Tornagyőztes Romániában női U16-os csapatunk

Schumi Dorottya válogatottja az első meccsen ugyan kikapott a házigazdáktól, de a következő két játéknapon megverte Izraelt és Moldovát is a romániai Development Tornán, így győztesként térhet haza a fiatal csapat, amely most játszott először együtt.

A csapatépítés volt a szakmai stáb fő célja, amikor április 8-án elutazott Romániába, ahol a gyirmóti Eb-selejtező elitkört megjárt hat labdarúgó (Borók Dorina, Pápai Emőke, Gaál Rebeka, Sain Anna, Savanya Csilla és Bokor Blanka) új válogatottakkal kiegészülve játszott a Development Tornán.

Az első mérkőzésen rögtön a házigazdákkal néztünk szembe. A magyar lányok uralták a játékot, de sok technikai hibát követtek el, amikből két gólt kaptunk. A 13. percben belsővédőnk fejelt mellé, a labdára pedig lecsapott a románok támadója, aki így megszerezte a vezetést. A következő gólt is hasonló hibából kaptuk a 42. percben, ellenfelünk így komoly helyzet nélkül vezetett két góllal. Aztán az 59. percben Bokor Blankának sikerült szépítenie, a végeredmény 2–1-es vereség lett.

Egy nap készülés után jött Izrael, amely ellen szintén követtünk el hibákat, de Pápai Emőke (aki belsővédő létére talált be a 8. percben) és Balogh Dominika (74.) góljaival nyerni tudtunk 2–0-ra. Schumi Dorottya szövetségi edző igyekezett forgatni a csapatot – és ahogy azt a szabályok is előírták – mindenkinek játéklehetőséget adni, ezért ezen a mérkőzésen is hétszer frissített. Balogh Dominika például még nem volt tíz perce a pályán, amikor gólt szerzett. 

Az első két meccsen három játékosunkat is elveszítettük. Az Izrael elleni találkozó (képen) után a csapat sérülés miatt nem számíthatott Molnár Dorinára, Csizmadia Zsófiára és Gaál Rebekára sem.

Ezeken a találkozókon jól látszott, hogy a játék mely elemit kell gyakorolni az edzéseken. A tréningeken megbeszélteket az utolsó, Moldova elleni mérkőzésen tudták érvényesíteni a lányok. Az utolsó játéknapon szintén nagyon korán, a 8. percben vezetéshez jutottunk Sali Rebeka lövéséből, majd a 36. percben Árvay Hanna volt eredményes. A második félidő elején ismét Pápai Emőke villant (43.), aki az egész tornán kiválóan futballozott, a csapat húzóembere volt, nemhiába kapta meg ő a csapatkapitányi karszalagot. Végül Savanya Csilla (68.) állította be a 4–0-s végeredményt.

A tornagyőzelemhez Moldovánál kellett jobban futballozni. A csapatkapitány, Pápai Emőke ezen a mérkőzésen is betalált.

Az egy vereség és két győzelem tornagyőzelmet jelentett U16-os válogatottunknak.

A játékosok taktikailag felkészületlenek, a mostani keret tagjai közül sokan még az utánpótlás kiemelt bajnokságban sem szerepeltek, tehát nulláról kell kezdenünk a csapatjáték építését. A torna pozitívuma volt, hogy nagyon jó minőségű pályákon tudtunk játszani és tapasztalatot szereztek a lányok. Megnyertük a sorozatot, de szakmailag még nagyon sok dolgunk lesz az őszi Eb-selejtező minitornáig. Igyekeztünk a legjobbakat beválogatni, de még keressük a további tehetségeket is – összegezte Schumi Dorottya szövetségi edző a tornát.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...