Romániai tornán épül az új női U17-es csapat
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. április. 07., 08:52
Romániai tornán épül az új női U17-es csapat

Az elitkör végével sok lány kiöregedett a női U17-es válogatottból. Aki maradt, az az újakkal kiegészülve Romániába utazik, ahol Románia, Izrael és Moldova ellen szerepel a Development Tornán.

Az U16-os korosztály lányai háromnapos edzőtáborban vettek részt Telkiben, ahol a tréningek mellett egy felkészülési mérkőzést is játszottak. A csapat a romániai Development Tornára edzett, amin háromszor is pályára lép majd április 8. és 13. között. De mivel még diák korú játékosokról van szó, a válogatott menetrendjében – ahogy az minden csapatnál lenni szokott, amely játékosai iskolába járnak – a felkészülés és a torna alatt tanulószoba is szerepel, hogy a lányok tanulmányaikban se maradjanak le.

A csapat gerincét azok a 2003/4-es születésű játékosok adják, akik nemrég Győrben, az elitkörben, második helyen végeztek csoportjukban: Borók Dorina, Pápai Emőke, Gaál Rebeka, Sain Anna, Savanya Csilla és Bokor Blanka is ismét keretbe került.

Várják a lányok ezt a tornát is. Itthon készültünk és a hétvégén nincs bajnoki forduló, így tudtak pihenni a két túra között. Vár még rájuk feladat a válogatottban, hiszen ők lehetnek a következő csapat vezérei – fogalmazott Schumi Dorottya szövetségi edző.

Ez a korosztály szerepel majd az őszi Eb-selejtezőn. Ezért is utazik a csapat a Development Tornára, hogy a szakmai stáb éles helyzetben is felmérhesse a játékosok képességeit, illetve nemzetközi rutinszerzés szempontjából is jó lehetőség a romániai út, amely alatt Romániával, Izraellel és Moldovával mérkőzünk meg.

Az az U17-es csapat, amellyel az elitkörben szerepeltünk, egy nagyon tehetséges korosztály. Nem lesz könnyű még egy hasonló csapatot kiépíteni. Nehézség, hogy a fiatalok közül sokan még nem tartanak olyan szinten taktikailag és fizikálisan sem, mint amire a nemzetközi színtéren szükség van. Sok munka vár ránk – tette hozzá a szakvezető.

Ez a keret még nem szerepelt együtt, a lányok sok klubból érkeztek a válogatottba, ezért a csapatépítés lehet a torna elsődleges célja.

– Bízom benne, hogy ha látják, milyen a nemzetközi futball, a klubjaikban is tudatosabban fognak készülni a játékosok. Mindenképpen fejlődni kell ahhoz, hogy ősszel eredményeket tudjunk elérni.

Ellenfeleink közül senki sem vett részt az elitkörben, s valószínűleg ők is a következő válogatott kialakítására fogják felhasználni a tornát. Így viszont felvételeket is csak az előző korosztályról tudott nézni csapatunk.

A szabályok értelmében a Developement Tornán minden játékosnak legalább nyolcvan percet a pályán kell töltenie, szóval mindenkinek jut majd lehetőség.

– Mindhárom mérkőzés között csak egy pihenőnap áll rendelkezésre, ezért is lesz fontos a frissítés és a csapat forgatása – mondta végül Schumi Dorottya.

A torna programja:

Április 9.: Románia-Magyarország 17.00
Április 11.: Magyarország-Izrael 17.00
Április 13.: Moldova-Magyarország 11.00

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:                         

Borók Dorina (ETO FC Győr)
Török Noémi (Astra HFC)

Védők:               

Pápai Emőke (MTK Hungária FC)
Németh Zsófia (Haladás Viktória FC)
Juhász Enikő (St. Mihály FC)
Vida Boglárka (ETO FC Győr)
Pál Andrea (Újpest FC)

Középpályások:

Gaál Rebeka (ETO FC Győr)
Csizmadia Zsófia (VFC USE)
Sain Anna (DLA-DEAC)
Savanya Csilla (St. Mihály FC)
Bokor Blanka (MTK Hungária FC)
Benke Dorka (MTK Hungária FC)
Sali Rebeka (ETO FC Győr)
Molnár Dorina (Vasas Kubala Akadémia)
Lovász Emma (Mezőkövesd Zsóry FC)

Támadók:

Vigh Patrícia (St. Mihály FC)
Árvay Hanna (Kelen SC)
Balogh Dominika (DVTK)
Németh Diána (Ferencvárosi TC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...