Kilencgólos meccset nyert a női U16-os válogatott
U17 női   |   Szurkolók   |   2018. május. 15., 13:47
Kilencgólos meccset nyert a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk a héten Finnországban vesz részt az UEFA fejlesztési tornáján, első mérkőzésén a lengyelek ellen lépett pályára.

A 2002. január 1. után született játékosokból álló női U17-es válogatottunk ősszel próbálja meg kiharcolni a továbbjutást az Európa-bajnoki selejtezőben, a tétmeccsekre való felkészülés most egy finnországi UEFA-tornával kezdődött meg a csapat számára. A mieink hivatalosan egyelőre U16-os válogatottként szerepelnek Finnországban, de a keretből többen idén is tagjai voltak az U17-es csapatnak, sőt volt, aki már a tavaly tavasszal rendezett elitkörben pályára lépett Schumi Dorottya szövetségi edző együttesében.

Az első mérkőzést a lengyelekkel játszottuk, és fordulatos meccsen 6-3-as győzelmet arattunk. Pedig az első tíz perc végén még semmi sem utalt arra, hogy magabiztosan nyerhetünk, mert bár az első helyzet a mieink előtt alakult ki, ez kimaradt, a lengyelek pedig a 6. és a 7. percben is szereztek egy gólt, és gyorsan elhúztak 2-0-ra. A mieinknél azonban tarthatatlannak bizonyult a keret egyedüli légiósa, az Ausztriában játszó Nagy Vanessza, aki a 15. és a 34. percben is betalált, góljaival 2-2-vel zárult a játékrész.

A lengyelek a második félidőt is góllal kezdték (2-3), de a csereként beállt Török Lilla gyorsan egyenlített, Nagy Vanessza pedig az 55. percben megszerezte saját maga harmadik, a 67. percben pedig negyedik gólját is, utóbbival alakult 5-3-ra az állás. A 86. percben Török Lilla ismét betalált, kialakítva a 6-3-as végeredményt. A magyar válogatott csütörtökön a finnek, szombaton az ukránok ellen lép pályára.

– Jóval nehezebb meccs volt ez, mint amit a végeredmény sugallhat, a védelmünk nem volt igazán stabil, hibáinkat a meccs elején kihasználta az ellenfél – mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya szövetségi edző. – Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen új kerettel, kétgólos hátrányból kellett visszajönnünk a meccsbe, de Nagy Vanessza szenzációsan játszott, négy góljával kulcsszerepet vállalt abban, hogy fordítani tudjunk. A lányok nagy erőket mozgósítottak, hogy megnyerjék ezt a mérkőzést, ezért jár nekik a dicséret, de az is látszik, hogy sok munka vár ránk az őszi tétmeccsekig, mert a fiatalabbak, a 2003-as korosztály belépésével még jelentős különbségek vannak csapaton belül a játékosok között.

Lengyelország-Magyarország 3–6 (2–2)
Magyarország: Szabó Nikolett – Németh Zsófia (Török Lilla, 41.), Fördős Beatrix (Pálmai Eszter, 73.), Ott Eszter (Mocsári Nikolett, 65.), Pápai Emőke, Vojnity Nóra – Stefán Bernadett, Papp Luca, Katona Vanda, Székely Zsuzsanna (Róth Rebeka, 41.) – Nagy Vanessza (Csizmadia Zsófia, 73.)
Magyar gólszerzők: Nagy Vanessza (4), Török Lilla (2)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...