Hátrányból fordított, győzelemmel búcsúzott Szerbiától a női U16-os csapat
U17 női   |   Szurkolók   |   2022. május. 26., 15:07
Hátrányból fordított, győzelemmel búcsúzott Szerbiától a női U16-os csapat

Schumi Dorottya négycsapatos UEFA-tornán vezette a magyar U16-os lányokat az elmúlt napokban. Az utolsó találkozón hamar kétgólos hátrányba került válogatottunk a házigazda szerbek ellen, de a második félidőre magára talált az együttes és végül 4-2-re győzött.

Utolsó mérkőzését is lejátszotta a szerbiai Development Cupon női U16-os csapatunk. Az első mérkőzésen 2–0-s vereséget szenvedett együttesünk a bosnyákoktól; majd 1–1-es döntetlent ért el Szlovákiával szemben, a tizenegyespárbajban azonban alulmaradt.

Az utolsó játéknapon a házigazda szerb csapat következett. Az első félidőt nem kezdte jól Schumi Dorottya együttese. Kapkodó volt a játékunk és sok eladott labdával nehezítettük meg saját dolgunkat. Az első játékrészben két gólt is szerzett ellenfelünk. Előbb egy középen vezetett támadásból került előnybe a házigazda, majd egy szabadrúgást követően a kipattanó labdára reagáltak védőink későn – ezzel 18 perc játék után 2–0-s hátrányba kerültünk. A szünet előtt Nagy Nikolett (42.) tudott szépíteni, így 2–1-ről folytatódott a találkozó.

A második játékrészre a szövetségi edző átszervezte csapatát, amely sokkal magabiztosabban lépett pályára. Szép támadásokat vezettünk és Csejtei Emília (56., 58.) kétszer is gyönyörű gólt szerzett, mindkétszer átlövésből. Végül Acsádi Petra (62.) állította be a végeredményt, aki a kapu előtt nagyjából öt méterre kapta a labdát és a kapus mellett a hálóba passzolt. Ezzel 4–2-es győzelemmel a magyar csapat a harmadik helyen zárta a négycsapatos UEFA-tornát.

– A második félidővel elégedettek lehetünk. Jól szálltak be a cserék, és nagyon örülök, hogy Csejtei Emília két nagyon szép gólt is tudott lőni, ebből erőt meríthet. Nagyon hasznosak az ilyen tornák; itt kiderülhet, hogy kire számíthatunk majd az őszi Eb-selejtezőkön is. Fontos, hogy a lányok minél több nemzetközi mérkőzésen szerezzenek rutint és örülök, hogy most háromszor is pályára léphettünk. Ráadásul az utolsó mérkőzésen hátrányból fordítva, két góllal is győzni tudtunk – fogalmazott a találkozó után Schumi Dorottya szövetségi edző.

Magyarország–Szerbia 4–2 (1–2)
Magyarország: Schvirján Dóra (Major Janka, 90.) – Jánoska Mirella, Acsádi Petra (Katona Katinka, 42.), Gyánó Lili (Murár Viktória, 46.) – Bozsik Linett – Nyul Petra (Szabó Dóra, 46.), Kovalter Ramóna (Csejtei Emília, 46.), Kágyi Kira, Harmat Sára, Nagy Nikolett (Berencsi Bernadett, 46.) – Sovány Dorina (Pintér Telka, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...