Vereséggel kezdtünk Görögországban
U17 női   |   Mérkőzések   |   2024. február. 06., 18:24
Vereséggel kezdtünk Görögországban

A Gajdóczi Tibor vezette női U17-es válogatottunk kedden 3-0-s vereséget szenvedett első felkészülési mérkőzésén a görögök otthonában.

Válogatottunk február 6-án játszotta le idei első felkészülési mérkőzését a házigazda görög korosztályos válogatott ellen. Gajdóczi Tibor együttesét már csak a február 1-je óta tartó edzőtábor választja el a márciusi Európa-bajnoki selejtezőtől, így az összetartás keretén belül két felkészülési mérkőzésre is sor kerül Görögországban.

A keddi első meccsen válogatottunk gyengén kezdett, ellenfelünk már az első percektől kezdve lendületesen játszott, és hamar meg is szerezte a vezetést. A mieink legveszélyesebb helyzete egy kapufát eltaláló lövés volt, míg a házigazdák több lehetőségüket is kihasználták, és szünetig háromgólos előnyre tettek szert (3-0).

A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a cserékkel sikerült stabilizálnunk a védelmünket, s nagyobb iramot diktálnunk. Szépítő gólra azonban nem futotta az erőnkből, így maradt az első félidőben beállított 3-0-s eredmény.

– Nem kezdtük jól a mérkőzést, fásultak, tompák voltunk. Gyors, könnyű gólokat kaptunk, a második félidőre azonban sikerült valamennyire rendezni sorainkat. Kiegyenlítettebbé vált a játék, de nem tudtunk szépíteni. Három 2009-es játékos mutatkozott be ezen a mérkőzésen, akiknek viszont gratulálok első U17-es válogatottságuk alkalmából – nyilatkozta a mérkőzés után Gajdóczi Tibor szövetségi edző.

A visszavágóra pénteken, február 9-én 10 órakor kerül sor Görögországban.

Görögország-Magyarország 3-0 (3-0)

Magyarország: Pekk Lili - Sági Panna (Berencsi Bernadett, 46.), Bereczki Róza, Nyul Petra, Török Otília (Gágyor Zille, 75.) - Brekovszki Julianna, Szilvási Nelli (Müller Zsófia, 46.) - Szabó Melissza (Gávris Gabriella, 65.), Simon Luca (Tóth Ramóna, 75.), Szabó Dóra - Alasz Hanna (Borzák Lilien, 28.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Meccsbeszámoló
Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...