Utánpótlás: Négyből négy továbbjutás!

2016-11-15 13:54:33

Nagyszerű őszt zártak utánpótlás-válogatottjaink, mind a női, mind a férfi U17-es és U19-es válogatott továbbjutott Eb-selejtező csoportjából.

Négy magyar utánpótlás-válogatott volt érdekelt Eb-selejtezőben az ősz folyamán, és mind a négyen elérték céljukat, bejutottak a tavaszi elitkörbe. Ez önmagában is óriási teljesítmény lenne, de még nagyobb siker, ha hozzátesszük: ezt megelőzően - mióta négy csapatunk indul Eb-sorozatban - még sosem fordult elő olyan, hogy százszázalékos továbbjutási mérleget produkáltak a magyar utánpótlás-válogatottak.

A sikeres szériát a férfi U17-es válogatott nyitotta, amely Szélesi Zoltán vezetésével hazai pályán, a holland, a dán és a liechtensteini válogatott mellől harcolta ki a továbbjutást, legyőzve és megelőzve utóbbi kettőt, másodikként végezve a hollandok mögött.

Időrendben a Schumi Dorottya vezette női U17 következett a sorban, amely október elején szintén itthon lépett pályára, és veretlenül, az azerieket és az észteket magabiztosan legyőzve, a lengyelekkel 2-2-es döntetlent játszva biztosította helyét a tavaszi folytatásban.

A Turtóczki Sándor vezette női U19-es csapat Montenegróba látogatott, és bár egy szlovákok elleni döntetlennel kezdett, a hazaiakat 6-0-ra verte, majd hatalmas meglepetésre a toronymagas favorit dánok elleni 2-0-ás sikerrelmegszerezte a csoportelsőséget is.

Végül, de nem utolsósorban a férfi U19-es válogatott biztosította helyét az elitkörben: Michael Boris együttese Örményországban előbb peches vereséget szenvedett az olaszoktól, majd a svájciakat 2-1-re, a házigazda örményeket 4-0-ra legyőzve befutott a második helyre.

A nőknél már a sorsolást is megejtették, az U19-es csapat hazai környezetben küzd majd az Eb-részvételért a spanyol, a belga és az orosz válogatottal, míg az U17-es együttes Szerbiában lép pályára márciusban, a házigazdák mellett az írek és a skótok lesznek az ellenfelei.


Kapcsolódó cikkek

Női U17: vitatható góllal maradt alul a válogatott

A cseh korosztályos válogatott a találkozó elején szerezte a találkozó egyetlen gólját a két csapat lipóti felkészülési mérkőzésén.

Női U17: győzelemmel zárt Szlovéniában a válogatott

Lévay Andrea együttese 2-0-ra legyőzte az ukrán válogatottat, ezzel második helyen zárta a szlovéniai UEFA-tornát.

U17-es női válogatott: itthon játsszuk az elitkört

Az UEFA nyoni központjában kisorsolták a női U17-es Európa-bajnoki selejtező elitkör csoportjait. A norvégokat, a finneket és a skótokat kaptuk, mi leszünk a rendezők.

Női U17: győzelem Észak-Írországban

Egy szerencsésnek mondható góllal hátrányból felállva sikerült megverni Észak-Írország fiataljait a kedd esti nemzetközi felkészülési mérkőzésen.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017