Gólzáporos meccsen maradtunk alul a lengyelek ellen
U17 női   |   Mérkőzések   |   2018. március. 06., 17:57
Gólzáporos meccsen maradtunk alul a lengyelek ellen

Az Eb-selejtező elitkörre készülő női U17-es válogatottunk a lengyeleket fogadta felkészülési mérkőzésen Óbudán, a III. ker. TVE pályáján.

Az osztrákok elleni múlt heti 1-1-es döntetlen után ismét edzőtáborozik a Schumi Dorottya vezette női U17-es válogatott. Ezúttal a lengyelekkel méri össze erejét a csapat, a két együttes kedden délután játszotta le első mérkőzését. A magyar válogatott már a 2. percben megszerezte a vezetést, Pusztai Sára vette be a lengyel kaput. A vendégek válasza nem váratott sokat magára, büntetőből egyenlítettek, és ezt követően átvették a irányítást, a mieinket alaposan megfogta a kapott gól.

A szünetig két további lengyel gól született, majd a fordulást követően a vendégek megrúgták negyedik találatukat is. Az 52. percben Czellér Dorottya szépített, de nem tudtunk közelebb kerülni, mert a védelmünk továbbra sem működött jól, a lengyelek ezt kihasználva visszaállították a háromgólos előnyt. A vége mégis szoros lett, a 60. percben Papp Luca, a 70. percben Erdész Fanni volt eredményes, de 4-5 után már nem sikerült betalálni, a kilencgólos meccsen alulmaradt a csapat.

- A lengyelek nagyon agresszíven játszottak, nem kímélték a játékosaimat, ez a fajta harcmodor nem fekszik a csapatnak, sokáig nem is tudtunk mit kezdeni vele. Ezúttal sajnos gyengén védekeztünk, és csak a második félidő közepétől tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amire valójában képes a csapat. Pozitívum, hogy négy gólt is szereztünk, másrészt azonban az öt kapott gól nagyon sok, van tehát miben fejlődnünk a tétmérkőzésekig - mondta Schumi Dorottya a mérkőzést követően.

A két csapat csütörtökön 11.00 órakor ismét megmérkőzik egymással Óbudán.

Magyarország-Lengyelország 4-5 (1-3)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Bódai Viktória (Csizi Fanni, 55.), Jánosi Ninetta (Stefán Bernadett, 63.), Csolti Réka - Pusztai Sára, Buzás Kata (Kovács Eszter, 41.) - Czellér Dorottya (Pápai Emőke, 63.), Vachter Fanni, Papp Luca - Erdész Fanni


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen

Női U17-es válogatottunk a belgák elleni 2-1-es siker után második Eb-selejtező mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Horvátország ellen.

A belgák legyőzésével kezdtük az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Női U17-es válogatottunk a belgák elleni 2-1-es siker után második Eb-selejtező mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Horvátország ellen.