Gajdóczi Tibor: az eredmény ellenére kijár a dicséret
U17 női   |   Mérkőzések   |   2023. szeptember. 12., 22:28
Gajdóczi Tibor: az eredmény ellenére kijár a dicséret

Négygólos svájci győzelemmel végződött a női U17-es válogatottunk felkészülési mérkőzése Telkiben, mellyel az őszi Európa-bajnoki selejtező minitornára készültek a lányok.

Magyarország-Svájc 0-4 (0-3)

Már a mérkőzés elejétől kezdve érzékelhető volt a svájci fölény, a vendégek az 5. percben egy jobb oldali beadást követően máris bevették a magyar kaput. Hasonló forgatókönyv jellemezte az elkövetkezendő 40 percet is, ugyanis az első játékrészben két további svájci gól is született.

A második félidőben a játék képe többnyire változatlan maradt. Gajdóczi Tibor szövetségi edző a mérkőzés végéig kilenc helyen változtatott a felálláson, ami támadóbb szellemű futballt eredményezett, de gól magyar oldalról így sem született. Kevés veszélyes helyzetet tudtunk kialakítani, sok eladott labda jellemezte a játékunkat. Az 58. percben megszületett a negyedik svájci találat is, és a lefújásig a magyar csapat lelkes játéka ellenére sem született szépítő gól.

A találkozót követően Gajdóczi Tibor szövetségi edző így értékelt:

- Első mérkőzésünk volt a lányokkal. Rövid ideje dolgozunk együtt, összesen 4-5 alkalommal találkoztunk eddig. Rengeteg új dolgot kértünk a lányoktól, ilyenkor természetes, hogy még hiba csúszik a játékunkba, de ezzel nincs is semmi baj, majd idővel ez változni fog. Ezzel együtt nagyon sok minden vissza is köszönt a mérkőzésen abból, amit látni szerettünk volna. A kezdetén járunk az útnak, azon leszünk, hogy kijavítsuk a jövőben ezeket a hibákat. A lányok jól teljesítettek, nagyon sok pozitív dolgot láttam a mérkőzésen. Arra egyébként számítottam, hogy a svájciak gyorsak lesznek és gyorsan fognak gondolkodni, kellett egy kis idő mire fölvettük a fordulatszámot. A vereség ellenére dicséret illeti a lányokat, mert mint ahogy már említettem, nagyon sok mindent úgy csináltak, ahogy azt mi látni szerettük volna a mérkőzésen.

Magyarország-Svájc 0-4 (0-3)
Magyarország: 
Kispetik Alexandra (Kocsi Petra, 46.) – Bozsik Linett (Bánfi Gréta, 65.), Jákri Dóra, Nyul Petra, Gágyor Zille (Török Otília, 46.) – Müller Zsófia (Szalay Gyöngyvér, 46.), Szabó Melissza (Brekovszki Julianna, 57.) – Chugyik Bíborka (Horváth Petra, 46.), Túróczy Anna (Simon Luca, 46.), Peszeki Zimmer Annalia (Suták Dorka, 56.) – Gégény Petra (Bak Natália, 65.)

A csapat legközelebb szeptember 14-én 15:00 órakor lép pályára, ismét Svájc ellen.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Meccsbeszámoló
Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...