Női U17: visszavágtak a dánok Gyirmóton
U17 női   |   Mérkőzések   |   2023. október. 12., 16:37
Női U17: visszavágtak a dánok Gyirmóton

Izgalmas, négy gólt hozó mérkőzésen szenvedett 3-1-es vereséget a női U17-es válogatott a dánok ellen Gyirmóton. A kedden játszott győztes felkészülési mérkőzéshez képest annyiban változott a játék képe, hogy ezúttal csak a második félidőben sikerült zavarba hozni a dánok védelmét.

Gajdóczi Tibor szövetségi edző két helyen változtatott a kezdőcsapaton a keddi felálláshoz képest, az első mérkőzésen megsérült Gégény Petra helyét Szabó Dóra vette át, Török Otília helyére pedig Gágyor Zille került. 

Egy védelmi hibát kihasználva már a második percben megszerezte a vezetést a dán válogatott, melyet a 16. percben egy középről jövő lövéssel meg is duplázott. A harmadik gólra sem kellett sokat várni, ugyanis a 22. percben ismét egy dán játékos bombázott a léc alá. Gajdóczi Tibor együttese hiába gyakorolt nyomást a dán kapura, nem járt sikerrel, így az első félidő háromgólos vendégvezetéssel zárult.

A folytatásban magyar gól is született, a 64. percben Berencsi Bernadett vezette végig a labdát a saját térfeléről egyenesen a dán kapuig, és nem is hibázta el a helyzetet. Gólszerzőnk újabb magyar helyzetet alakított ki a 81. percben, ziccerbe hozta Bak Natáliát, aki a kapura fejelt, ám a dán kapus jól olvasta az akciót, és hatékonyan avatkozott közbe. A lefújás előtt pár perccel ismét Berencsi Bernadett veszélyeztette a dán kaput, balról jövő lövését azonban a kapus magabiztosan hárította. A második félidőben támadóbb felfogásban lépett pályára a csapat, de már nem volt esély a kétgólos hátrány ledolgozására, így a női U17-es válogatott második mérkőzése a dánok ellen 3-1-es vereséggel végződött.

A találkozót követően Gajdóczi Tibor szövetségi edző így értékelt:

- Nem kezdtük jól a mérkőzést, az ellenfél frissebb volt, viszont a cserék után sikerült stabilizálni a játékot. A második félidőben voltak nagyobb helyzeteink, tudtunk gólt is rúgni. Nagyon sok mindenben léptünk előre, tudtunk játékot építeni, valamint az edzéseken gyakorolt elemeket egyre többször viszontláttuk a pályán. 

Magyarország-Dánia 1-3 (0-3)

Magyarország: Pekk Lili (Kocsi Petra, 46.)– Bozsik Linett (Ézsely Lilien, 76.), Bereczki Róza, Nyul Petra (Bak Natália, 76.), Gágyor Zille (Török Otília, 46.)– Szabó Melissza (Müller Zsófia, 29.), Brekovszki Julianna – Borzák Lili (Csombor Luca, 68.), Szabó Dóra, Szalanics Dóra (Bánfi Gréta, 46., helyette Gávris Gabriella, 79.), Suták Dorka (Berencsi Bernadett, 46.)

Gólszerző: Berencsi Bernadett 64.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Meccsbeszámoló
Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...