Női U17: egy góllal nyertek a szlovákok Dunaszerdahelyen
U17 női   |   Mérkőzések   |   2024. augusztus. 28., 16:23
Női U17: egy góllal nyertek a szlovákok Dunaszerdahelyen

Női U17-es válogatottunk szerdán 1-0-s vereséget szenvedett a szlovák korosztályos csapattól a dunaszerdahelyi MOL Futballakadémia pályáján rendezett felkészülési mérkőzésen.

A novemberi Eb-selejtezőkre készülő női U17-es válogatott augusztus 28-án a szlovák korosztályos együttessel mérte össze tudását Dunaszerdahelyen. 

Az első 10 percben a mieink birtokolták többet a labdát. Gégény Petra révén az első kapura lövést is válogatottunk jegyezte. Az első félidő derekához közeledve már a magyar kaput őrző Krizsán Nikolettnek is egyre több dolga akadt. A 19. percben egy szép szlovák összjátékot követően, a tizenhatoson belülről megszerezte a vezetést a hazai csapat (1-0). Ezek után válogatottunk vette át az irányítást, s a szünet előtti utolsó percekben sikerült nyomás alá helyezni a szlovák kaput. Gégény Petra a lefújás előtt háromszor is kapura lőtt, de a szlovák kapus mindahányszor sikeresen hárított.

A magyar válogatott a szünet után folytatta az első játékrész végén mutatott dinamikus játékot: a 46. percben a francia bajnokságban játszó Horváth Petra lövése után a labda a jobb kapufán csattant. Gégény Petra a második félidőben megsérült, az ő helyét Kovács Petra vette át. A folytatásban a mieink voltak mezőnyfölényben, de nem sikerült gólra váltani a helyzeteket, így a szlovák együttes megnyerte a találkozót.

Női U17-eseink legközelebb október 5-én Belgium ellen játszanak felkészülési mérkőzést, majd novemberben Európa-bajnoki selejtezőn lépnek pályára Telkiben az észak-macedón, a litván és az andorrai válogatott ellen.

Nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl, bár az eredménynek természetesen nem örülünk, a csapat játékában voltak biztató jelek. A lehetőségeink megvoltak és azt is láttuk, hogy miben kell még fejlődnünk. Továbbra is azon vagyunk, hogy megtaláljuk azokat a játékosokat, akik az Eb-selejtező időszakában a legtöbbre lehetnek képesek. A mai mérkőzésen kiegyenlített első félidőt játszottunk, egy védekezési hibából azonban a szlovákok szereztek gólt. A második félidőben játékban ellenfelünk fölé nőttünk, több helyzetet alakítottunk ki, lehetőségeinket azonban sajnos nem sikerült gólra váltanunk. Meg kell tanulnunk a mérkőzés elejétől kezdve élesebbnek lenni, valamint mind fizikálisan, mind mentálisan előre kell lépnünk – nyilatkozta Gajdóczi Tibor szövetségi edző.

Szlovákia-Magyarország 1-0 (1-0)

Magyarország: Krizsán Nikolett - Szabó Melissza, Jákri Dóra, Árvay Sára, Gágyor Zilla (Tóth Adél, 46.) - Hanász Vanda, Brekovszki Julianna (Sági Panna, 53.) - Perjési Lilla (Tóth Ramóna, 46.), Horváth Petra, Gégény Petra (Kovács Petra, 76.) - Turi Bori (Alasz Hanna, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17-es válogatottunk Szlovákia ellen lép pályára
Női U17-es válogatottunk Szlovákia ellen lép pályára

Női U17-es válogatottunk augusztus 28-án 11 órakor felkészülési mérkőzést játszik a szlovák korosztályos válogatottal a DAC Akadémia pályáján.

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott
Meccsbeszámoló
Női U17: egy góllal nyertek a szlovákok Dunaszerdahelyen

Női U17-es válogatottunk augusztus 28-án 11 órakor felkészülési mérkőzést játszik a szlovák korosztályos válogatottal a DAC Akadémia pályáján.