Női U17: gól nélküli döntetlen a görögök ellen
U17 női   |   Mérkőzések   |   2024. február. 09., 17:09
Női U17: gól nélküli döntetlen a görögök ellen

A márciusi Európa-bajnoki selejtezőre készülő női U17-es válogatottunk február 9-én 0-0-s döntetlent játszott a második felkészülési mérkőzésén a házigazda görög válogatott ellen.

A mérkőzés végeredménye jól tükrözi a összecsapás dinamikáját, ugyanis komolyabb helyzetek nélküli kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte az egész találkozót. A mieink küzdőszelleme pozitívan változott a keddi mérkőzéshez képest, ami a csapat egységes védekezésében mutatkozott meg. Mind a két csapat védelme stabilan teljesített, veszélyes helyzetet azonban egyik válogatott sem dolgozott ki. A kapuk nem forogtak veszélyben, így gól nélküli döntetlennel ért véget a pénteki felkészülési mérkőzés.

- Ma sokkal jobb mentalitással léptünk pályára, sikerült szervezetten védekeznünk, nem hagytuk, hogy ellenfelünk helyzetig jusson, igaz mi sem helyeztünk túl nagy nyomást a görög kapura. Főként kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést. A mérkőzés végén azonban nagyobb nyomást helyeztek a görögök a kapunkra, amit szintén jól levédekeztünk, s ami által maradt a gól nélküli döntetlen. A két felkészülési mérkőzés közötti edzéseken a keddi összecsapáson vétett hibák kijavítására fókuszáltunk, melyeket ma viszontláttunk a pályán. A két mérkőzés összképe alapján fizikálisan el vagyunk maradva a nemzetközi szinthez képest. A mai mérkőzésen egy újabb 2009-es játékos mutatkozott be, akinek külön gratulálni szeretnék - nyilatkozta Gajdóczi Tibor szövetségi edző a mérkőzés után.

Görögország-Magyarország 0-0 (0-0)

Magyarország: Major Janka - Gágyor Zille, Bereczki Róza, Nyul Petra, Török Otília - Müller Zsófia (Szilvási Nelli, 62.), Brekovszki Julianna (Gávris Gabriella, 46.) - Borzák Lilien (Tóth Ramóna, 62.), Berencsi Bernadett (Alasz Hanna, 40.), Bak Natália (Simon Luca, 62.) - Szabó Melissza (Árvay Sára, 77.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Meccsbeszámoló
Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...