Női U17: nyolcgólos vereség a csoportfavorit angolok ellen
U17 női   |   Mérkőzések   |   2023. november. 07., 19:39
Női U17: nyolcgólos vereség a csoportfavorit angolok ellen

Női U17-es válogatottunk 8-0-ra elvesztette második Eb-selejtező mérkőzését a toronymagas esélyes angolok ellen Telkiben.

Gajdóczi Tibor szövetségi edző hét helyen változtatott a múlt szombati, belgák elleni győztes mérkőzés kezdőcsapatához képest, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a torna utolsó, északírek elleni mérkőzésén friss játékosokkal tudjon kiállni a csapat.

Már az első percektől kezdve nagy iramú játékot diktált az angol válogatott. Az 5. percben rögtön előnyhöz is jutott az ellenfelünk, majd a 8. percben egy szöglet után megduplázta az előnyét (0-2). Válogatottunk nem talált fogást az angolokon, ritkán tudtuk kihozni a labdát a térfelünkről, helyzetekig pedig egyáltalán nem jutottunk el. Játékunkat inkább a fegyelmezett védekezés jellemezte, kapusunk, Kocsi Petra több angol támadást is sikeresen hárított. A 29. percben Gágyor Zillét sérülés miatt le kellett cserélni, helyette a belgák elleni mérkőzés gólszerzője, Szabó Dóra érkezett a pályára. A 37. percben ezúttal egy balról érkező távoli lövés után alakult ki angol ziccer, majd született meg a harmadik gól, és a szünetig négyre növelte előnyét a brit csapat.

Nagyobb lendülettel vágtunk neki a második félidőnek, az első percekben szöglethez is jutottunk, és hosszabb ideig tudtuk birtokolni a labdát, mint a szünet előtt. A lendület azonban nem tartott sokáig, ugyanis az 53. percben egy jobb oldali angol szöglet után újabb angol gól született (0-5). Ezt követően visszaállt az első félidőben látott angol fölény játék, Kocsi Petra bravúrral hárítottak pár újabb veszélyes angol lövést, ám az 59. percben megismétlődött a nemrég látott forgatókönyv, újból szögletből fejelve szerzett gólt az angol válogatott (0-6). A vendégek nem fogytak ki a veszélyes akciókból, Kocsi Petra amit lehetett védett, de a 68. percben újból gólt szerzett az ellenfél (0-7). Az angolok a hosszabbításban sem vettek vissza, nyolcadjára is betaláltak a magyar kapuba, beállítva a 8-0-s végeredményt.

A mai nap folyamán a csoport másik két együttese is összemérte tudását, mely mérkőzésen a belgák nyertek 4-0-ra az északírek ellen. Mindez azt jelenti, hogy ha pénteken válogatottunk nyer az északírek ellen, akkor második helyen zárjuk a tornát.

– Jelen pillanatban ennyire tellett tőlünk, de úgy gondolom, hogy ezúttal is becsületesen dolgoztak a lányok – nyilatkozta Gajdóczi Tibor a mérkőzés után. –Követtünk el hibákat, ezeken dolgoznunk kell majd, elsősorban a pontrúgások levédekezése okozott nehézséget. Sajnos sok gólt kaptunk, viszont pozitívumként kiemelném a hozzáállásunkat, hiszen az utolsó percekig küzdöttünk. A mai mérkőzésből elsősorban azt vonhatjuk le következtetésként, hogy fel kell gyorsulnunk gondolkodásban, és erősödnünk kell fizikálisan is. Megyünk tovább, még van hátra egy mérkőzés, amelyen szeretnénk megszerezni a második helyet a csoportban.

A mieink pénteken 15 órakor játsszák harmadik mérkőzésüket az északírek ellen.

Magyarország - Anglia 0-8 (0-4)

Magyarország: Kocsi Petra - Gágyor Zille (Szabó Dóra, 29.), Nyul Petra (Bereczki Róza, 46.), Ézsely Lilien, Török Otília - Bánfi Gréta, Gávris Gabriella (Szalay Gyöngyvér, 68.), Müller Zsófia (Borzák Lilien, 72.), Berencsi Bernadett - Suták Dorka (Brekovszki Julianna, 46.), Bak Natália

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Meccsbeszámoló
Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...