Az olaszok ellen, Bükön kezdjük a női U17-es elitkört
U17 női   |   Csapat   |   2018. március. 22., 11:22
Az olaszok ellen, Bükön kezdjük a női U17-es elitkört

A Schumi Dorottya vezette női U17-es válogatott pénteken az olaszok ellen lép pályára Bükön, az Eb-selejtező elitkör első játéknapján.

Női U17-es csapatunk a favorit norvégokat is legyőzve nyerte meg őszi selejtezőcsoportját. A bravúros szereplést követően együttesünk az első kalapba került a decemberi elitkörös sorsolás előtt, melyen az olasz, a cseh és a szerb válogatottat kapta ellenfélnek. Pénteken 15.00 órakor, Bükön az olaszok ellen kezdjük meg szereplésünket, hétfő a csehek, jövő csütörtökön pedig a szerbek következnek, a négyes csoportból csak az első helyezett jut ki a litvániai Európa-bajnokságra.

Az idei felkészülési mérkőzések mérlege egy döntetlen (Ausztria ellen) és két vereség (Lengyelországtól) volt, de ezeken az összecsapásokon hiányzások, sérülések nehezítették a szakmai stáb dolgát. Az elitkörre azonban már mindenki egészségesen és motiváltan készült, teljes csapattal vágunk neki a tornának.

- Elsősorban azt emelném ki, hogy játékosaink számára a folyamatos fejlődés most a legfontosabb, ezért az elitkörben való szereplés mindenképpen nagy hasznukra válik, hiszen jó ellenfelekkel, kiélezett meccseket játszhatnak - mondta a torna előtt Schumi Dorottya szövetségi edző. - Tehetséges korosztályunk van, a lányok közül többen eljuthatnak a felnőtt válogatottságig is, és sokat profitálhatnak abból, ha nemzetközi tapasztalatot szereznek az ilyen tornákon. Sportemberek vagyunk, úgy kell nekimennünk az előttünk álló összecsapásoknak, hogy a maximumot akarjuk elérni, teljesítményben és eredményben is, ennek megfelelően az Eb-szereplés kiharcolás a célunk. Mindhárom ellenfelünk játékát ki tudtuk elemezni az elmúlt hetekben, és ezek alapján kiegyensúlyozott csoportkörre van kilátás, három remek ellenféllel, nehéz megjósolni, hogyan alakulnak majd az eredmények. Tavaly sokan tagjai voltak annak a csapatnak, amely közel járt az Eb-részvétel kiharcolásához, de végül csalódottan kellett zárnia a szerbiai elitkört. Most óriási bizonyítási vágy fűti a játékosokat, talán kicsit túl is izgulják néhányan a helyzetet, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne csapjon át görcsösségbe a nagy akarás. Felszabadultan kell játszanunk mindhárom találkozón, és ha mindenki a tudása legjavát adja, akkor szép eredményt érhetünk el, bárki is legyen az ellenfél.

Az elitkör programja:

Március 23., péntek:

Csehország-Szerbia, 15.00, Gyirmót
Magyarország-Olaszország, 15.00, Bük

Március 26., hétfő:

Szerbia-Olaszország, 16.00, Sopron
Magyarország-Csehország, 16.00, Bük

Március 29., csütörtök:

Olaszország-Csehország, 16.00, Bük
Szerbia-Magyarország, 16.00, Sopron

A válogatott kerete:

Kapusok:

Terestyényi Anna (Kaposvári BFLA)
Egri Réka (MTK Hungária FC)

Védők:

Fördős Beatrix (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Ott Eszter (Kóka FNLA)
Ploner Szandra (ETO FC Győr)
Jánosi Ninetta (MTK Hungária FC)
Bódai Viktória (ETO FC Győr)
Csolti Réka (MTK Hungária FC)
Pápai Emőke (MTK Hungária FC)
Nagy Virág (Kóka FNLA)

Középpályások:

Erdész Fanni (ETO FC Győr)
Kovács Eszter (Siófoki Bányász SE)
Buzás Kata (Kóka FNLA)
Pusztai Sára (Ferencvárosi TC)
Czellér Dorottya (MTK Hungária FC)
Stefán Bernadett (MTK Hungária FC)

Támadók:

Nagy Vanessza (St. Pölten)
Vachter Fanni (DVTK)
Szélpál Nóra (St. Mihály FC)
Papp Luca (Kóka FNLA)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Gajdóczi Tibor: a legfontosabb célunk az A ligás tagság meghosszabbítása
Gajdóczi Tibor: a legfontosabb célunk az A ligás tagság meghosszabbítása

Gajdóczi Tibor szövetségi edző kihirdette a női U17-es válogatott szűkített keretét a Horvátországban sorra kerülő, pénteken kezdődő Eb-selejtező ...

Erős korosztályból alakul a női U15-ös válogatott kerete
Meccsbeszámoló
Alakul a 2027-es hazai rendezésű női U19-es Eb-keret

Gajdóczi Tibor szövetségi edző kihirdette a női U17-es válogatott szűkített keretét a Horvátországban sorra kerülő, pénteken kezdődő Eb-selejtező ...