U17: Győzelmet ért a jó játék Románia ellen
U17 férfi   |   Szurkolók   |   2018. március. 25., 13:34
U17: Győzelmet ért a jó játék Románia ellen

A magyar férfi U17-es válogatott az Eb-selejtezők elitkörének második mérkőzésén Románia ellen lépett pályára, és magabiztos játékkal 2–0-ra győzött.

Válogatottunk folytatta az elitkörös Eb-selejtező szereplését: március 22-től hazai pályán sorrendben Szlovénia, Románia és Izrael ellen lép pályára az elitkörös selejtezők 7. csoportjában. A küzdelmekben a 2001. január 1. után született játékosok vehetnek részt, a mérkőzések 2x40 percig tartanak 15 perces szünettel. 

A Szélesi Zoltán vezette U17-es válogatott első mérkőzésén Szlovénia legjobbjai ellen kezdett a III. Ker. TVE-pályán, és 1–1-es döntetlenre végzett. Második ellenfelünk Románia volt. A magyar csapat több helyen is megváltozott az első meccshez képest, ezúttal kezdőként kapott lehetőséget Farkas Marcell, Kocsis Bence Máté, Papp Marcell, Beke Péter és Vida Kristóf is.

Lendületesen kezdődött a mérkőzés, az első gólhelyzetre alig három percet kellett várni. Tóth-Gábor szerzett labdát az ellenfél térfelén, de a román középhátvéd lerántotta. A szabadrúgás veszélyesen szállt az ötösre, Varju Benedek érkezett jól, de a középre fejelt labdáját elcsípte Ducan kapus, mielőtt Tóth-Gábor a kapuba lőhetett volna. 

Pár perccel később ismét ők ketten voltak a főszereplők: egy kiugratást követően Tóth-Gábor és Ducan csapott össze a labdáért vívott harcban – az esetet követően a magyar támadó sárga lapot kapott, a kapust pedig le kellett cserélni.

A folytatásban a magyar válogatott irányította a játékot, a román csapat csak kontratámadásokkal próbálkozott, de ritkán jutott el a kapunkig.  Beke viszont a 21. percben tiszta gólhelyzetbe került Tóth-Gábor lekészítése után, de előbb passzal próbálkozott lövés helyett, majd a felső lécet találta el közelről. A nyomás folytatódott, a románok alig tudtak kijönni a kapujuk elől, de a gól még mindig nem született meg: a 25. percben Tóth-Gábor emelését rúgták ki a védők gólvonalról, pedig a kapus már verve volt. 

Az első félidő végén viszont megtört a jég: Papp Marcell remekül ment el a jobb oldalon, betört a tizenhatosra, ahol szabálytalanul sodorták el. A jogos tizenegyest Beke higgadtan lőtte a bal alsó sarokba (1–0). Az utolsó tíz percben kissé kiegyenlítődtek az erőviszonyok, a román csapat feljebb tolta a védekezését, nagy helyzet viszont már egyik oldalon sem alakult ki. 

A fordulást követően sem vett vissza a magyar együttes, sőt növelte előnyét: Beke ment el a jobb oldalon, jól tette középre a labdát, de a védők az utolsó pillanatban szögletre mentettek. A középre ívelt labdánál viszont már bizonytalankodott a román védelem, Serban kapus kiejtette a labdát, ami saját játékosára pattant, majd a szemfüles Tóth-Gábor reagált leggyorsabban, és az üres kapuba lőtt (2–0).

A 69. percben tovább növelhette volna előnyét a magyar csapat: Kapronczai adott jó labdát középről a jobbösszekötő helyén érkező Bekének, ám a HSV játékosa ígéretes helyzetben a kapu fölé lőtt 15 méterről. A mérkőzés hátralévő részében is uralta az összecsapást a magyar csapat, de igazán nagy helyzet már nem alakult ki, így maradt a kétgólos győzelem.

A csoport másik összecsapásán Szlovénia 3–0-ra verte Izraelt, ami azt is jelenti, hogy Szélesi Zoltán válogatottjának legalább egy döntetlent kell kiharcolni az angliai Eb-re való kijutáshoz az elitkör utolsó összecsapásán Izraellel szemben. Emlékeztetőül: a nyolc csoportgyőztes mellett a hét legjobb második helyezett biztosítja majd helyét a májusi angliai Európa-bajnokságra. 

Nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni a mérkőzést, a srácok minden taktikai utasítást betartottak támadásban és védekezésben is, ezért külön dicséret illeti őket. A torna első meccsén tapasztalt görcsösség is elmúlt a játékunkból, így elégedett vagyok az eredménnyel és a mutatott játékkal is. Nagyon fontos az utolsó mérkőzés, amelyen legalább döntetlent kell játszanunk Izrael ellen, természetesen a szakmai stáb – ahogy eddig is – mindent meg fog tenni, hogy a csapat a lehető legfelkészültebb legyen – értékelte az összecsapást Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Magyarország–Románia 2–0 (1–0)
Gól: Beke (29., tizenegyesből), Tóth-Gábor (49.)

Magyarország: Ásványi Balázs – Lakatos Benjámin, Farkas Marcell, Varju Benedek, Vida Kristóf – Posztobányi Patrik, Kocsis Bence Máté, Papp László (Kapronczai Gergely 58.) – Papp Marcell (Skribek Alen 71.), Tóth-Gábor Kristóf (Szabó Bálint 77.), Beke Péter

A CSOPORT ÁLLÁSA ÉS AZ EDDIGI EREDMÉNYEK

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok
1 Ásványi Balázs (PFLA)
12 Kiss Ágoston (Illés Akadémia)
22 Németh Botond (Videoton FC)

Védők
4 Varju Benedek (MTK Budapest)
2 Lakatos Benjámin (DVSC)
14 Posztobányi Patrik (PFLA)
5 Nyári Patrik (Illés Akadémia)
15 Farkas Marcell (DVTK)
3 Papp László (PFLA)
20 Vida Kristóf (FTC)

Középpályások
6 Irimiás Gergő (Budapest Honvéd)
16 Csala Tibor (Csíkszereda)
8 Kocsis Bence Máté (PFLA)
18 Kovács Máté (MTK Budapest)
10 Szabó Bálint (Videoton FC)

Támadók
7 Cipf Dominik (Budapest Honvéd)
17 Papp Marcell (FTC)
11 Skribek Alen (PFLA)
21 Kapronczai Gergely (MTK Budapest)
9 Tóth-Gábor Kristóf (Illés Akadémia)
19 Beke Péter (HSV)

A TORNA MÉRKŐZÉSEI

Március 22.
Magyarország–Szlovénia 1–1 

Románia–Izrael 1–5

Március 25.
Magyarország–Románia 2–0

Izrael–Szlovénia 0–3

Március 28.
Magyarország–Izrael, 14.00, Hidegkuti Nándor Stadion (M4 Sport)
Románia–Szlovénia 14.00, Üllő


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vasárnaptól az elitkörért küzd az U17-es válogatott
Vasárnaptól az elitkörért küzd az U17-es válogatott

A Preisinger Sándor vezette férfi U17-es csapat a románok, a litvánok és a szerbek ellen igyekszik kiharcolni a továbbjutást. Mindhárom ...

Meccsdömping az utánpótlásban: Tíz hazai Eb-selejtező bő két hét alatt
Meccsbeszámoló
U17: Magabiztos győzelem Litvánia ellen

A Preisinger Sándor vezette férfi U17-es csapat a románok, a litvánok és a szerbek ellen igyekszik kiharcolni a továbbjutást. Mindhárom ...