Veretlenül zárta a Syrenka Kupát az U17-es válogatott

2018. szeptember. 11., 16:14   |    

Veretlenül zárta a Syrenka Kupát az U17-es válogatott

Preisinger Sándor csapata 2-2-es döntetlent játszott a románokkal a lengyelországi nyolc csapatos nemzetközi torna utolsó játéknapján.

A magyar U17-es válogatott a torna első játéknapján 0-0-ás döntetlent játszott a portugálokkal (a tizenegyespárbajt az ellenfél nyerte, ezért a mieink az alsóágra kerülte), majd a második játéknapon 4-0-ra legyőzte a norvég együttest. A torna zárónapján a románok ellen léptünk pályára az 5. helyért, és 2-2-es döntetlennel zártuk az összecsapást.

A román válogatott egy súlyos védekezési hibát kihasználva szerzett vezetést a mérkőzés 2. percében, de már a 16. percben egyenlítettünk, Komáromi György jobb oldali beadását követően Zuigéber Ákos fejelt a hálóba. Sok volt a bosszantó hiba a játékunkban, és az egyik ilyenből, a 27. percben visszavették a vezetést a románok. A szünet után néhány másodperc kellett az egyenlítéshez, ezúttal egy jobb oldali szögletből esett a gól, Zuigéber beadását követően Baráth Péter fejelt a kapuba. A második félidőben megvoltak a helyzeteink a győztes gól megszerzéséhez, de ezek kimaradtak, így 2-2-es döntetlennel zárult a mérkőzés. A szabályok értelmében büntetőrúgások döntöttek a győztesről, ebben a románok bizonyultak jobbnak, így a magyar válogatott a 6. helyen zárta a viadalt. Az eredményhirdetésen kaptunk egy egyéni díjat, az első két mérkőzésen védő, és gólt sem kapó Hegyi Krisztiánt választották meg a torna legjobb kapusának. 

- Bőven lehet hiányérzetünk, mert ezen a mérkőzésen nyújtottuk a leggyengébb teljesítményt a tornán, rengeteg hibát vétettünk, pontatlanul futbaloztunk, és emellett helyzetek tömkelegét hagytuk ki. Ez a mérkőzés segíthet abban, hogy éberen tartsa a csapatot az Eb-selejtező torna előtt, mert tétmeccseken nem követhetünk el hasonló hibákat - értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor.

Magyarország-Románia 2-2 (1-2)
Magyarország: Megyeri Gábor - Szabados Attila (Orosz Donát, 46.), Horváth Milán, Balogh Botond (Baráth Péter, 46.), Bekker Roland (Berekali Márk, 51.) - Kata Mihály, Posztobányi Patrik - Komáromi György (Burzi Alex, 73.), Ominger Gergő, Zuigéber Ákos (Mester Csaba, 82.) - Németh András (Szalay Szabolcs, 73.)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink