Nyert és Európa-bajnoki résztvevő az U17-es válogatott!
U17 férfi   |   Csapat   |   2019. március. 29., 17:51
Nyert és Európa-bajnoki résztvevő az U17-es válogatott!

U17-es válogatottunk lejátszotta második mérkőzését is a hazai rendezésű Eb-elitkörben.

U17-es válogatottunk a norvégok 1-0-s legyőzése után pénteken délután azzal a tudattal lépett pályára, hogy amennyiben legyőzi a bosnyákokat (és a belgák pontot szereznek a norvégok ellen) már a második játéknap után biztosíthatja helyét a májusi, írországi Európa-bajnokságon. A bosnyák csapat szoros meccsen 1-0-ra kikapott kedden a belgáktól, így számukra a versenyben maradás volt a tét, egy újabb pontvesztéssel elszálltak volna az esélyeik az Eb-részvételre. 

Preisinger Sándor több helyen is változtatott keddi kezdőcsapatán, Balogh Botond eltiltása miatt nem kapott helyet a kezdőben (helyére Posztobányi Patrik húzódott vissza, Tóth Borisz pedig a középpályára került), valamint Molnár Rajmund és Komáromi György is bekerült a csapatba. 

Lendületesen kezdtük a mérkőzést, már az első percekben megszerezhettük volna a vezetést, de Molnár Rajmund 2 méterről már nem tudta irányítani a jobbról, félmagasan érkező labdát. Az első húsz percben irányította a meccset a magyar válogatott, de a támadójátékunk nem volt kellően hatékony, az ellenfél tizenhatosának közelében kissé pontatlanul futballoztunk. 

A félidő derekán kissé felhoztuk a bosnyákokat, kiegyenlített lett a meccs, egy-egy lehetőség a vendégek előtt is adódott. Mielőtt azonban elhihették volna, hogy megszerezhetik a vezetést, a magyar válogatott gólt szerzett: egy szép, ziccerig játszott akció végén Buna Gábor centerezett a jobb oldalról, Zuigeber Ákos pedig 10 méterről, állítgatás nélkül a kapu jobb alsó sarkába továbbított (1-0).

A szünetig hátralévő percekben nem született újabb gól, s miután 45 perc után a belgák 1-0-ra vezettek Norvégia ellen, a magyar válogatott továbbjutásra állt a csoportból. 

A szünetben Preisinger Sándor szerkezetet váltott, és kettőt cserélt, a sárga lapos Orosz Donát helyén Hosszú Zétény, Komáromi György helyén Németh András folytatta. A második játékrészt egy Hegyi Krisztián-védés vezette be, a folytatásban viszont jóval aktívabb volt a magyar válogatott. Többször is közel jártunk a második gól megszerzéséhez, Németh András néhány percen belül két fejessel is veszélyeztetett. A bosnyákok nem adták fel, szélen vezetett támadásaik végén kialakítottak lehetőségeket, ezért egészen a hajráig nyílt maradt a mérkőzés. A bosnyákok a hajrában mezőnyfölénybe kerültek ugyan, de az egyenlítő gólt nem tudták megszerezni, a magyar csapat 1-0-ra nyert, és biztosította helyét az írországi Európa-bajnokságon!

A csoport másik mérkőzésén Belgium 3-0-ra legyőzte a norvégokat, így biztossá vált, hogy a magyar és a belga válogatott is ott lesz a május 4-én kezdődő írországi Európa-bajnokságon. A két továbbjutó csapat hétfő délutáni, egymás elleni mérkőzésén a csoportelsőség lesz a tét.

– Büszke vagyok a játékosaimra, és gratulálok az egész csapatnak az Eb-részvétel kiharcolásához – értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor. – Nem játszottunk jól, ezt el kell ismerni, de óriási mentális erőről tettünk tanúságot, az utolsó pillanatig küzdött a csapat azért, hogy elérje a célját. Hatalmas dolog, hogy sikerült megvalósítani, amit terveztünk, és két kör után bebiztosítottuk a továbbjutást. Vár még ránk azonban egy nagyon nehéz mérkőzés, ezért nem engedhetünk ki, a csoportgyőzelemnek is nagy jelentősége van, mindent megteszünk azért, hogy sikeresek legyünk a jó erőkből álló belga csapat ellen.

Magyar U17-es válogatott két éve vett részt legutóbbi Európa-bajnokságon, akkor a 2000-es korosztály játékosaiból álló csapat a hatodik helyet szerezte meg.

Magyarország-Bosznia-Hercegovina
2019.03.29. (péntek)
Magyarország HUN
Magyarország
Bosznia-Hercegovina
Bosznia-Hercegovina BIH

Magyarország
Magyarország
Preisinger Sándor
1
2
3
6
17
18
1
Ćetković
2
Dedić
4
Muratovic
5
Kvakić
6
Alagic
7
Drljo
8
Ilinković
9
Gasal
10
Šošić
11
Jović
14
Duraković
Magyarország-Bosznia-Hercegovina
Bosznia-Hercegovina
Bosznia-Hercegovina
Cserék
Magyarország
Magyarország
8
Major Sámuel
9
Németh András
46'
50'
92'
12
Vaits Marcell
13
Hosszú Zétény
45'
15
Dávid Zoltán
84'
19
Kalmár Benedek
20
Szalay Szabolcs
21
László Dávid
74'
88'
88'
Bosznia-Hercegovina
Bosznia-Hercegovina
3
Belmin Bobarič
56'
91'
12
Petar Zovko
13
Patrik Bošnjak
15
Amar Drina
16
Omar Beća
74'
17
Adi Alić
84'
18
Sanel Bajrektarević
19
Ammar Đuderija
56'
66'
73'
20
Ajdin Jusupović
74'

 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.