Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
U17 férfi   |   Csapat   |   2024. március. 20., 23:14
Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört

Férfi U17-es válogatottunk megkezdte szereplését az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében. Az első mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a csapat a franciáktól.

Jeremiás Gergő szövetségi edző hétfőn még Budapesten tartott edzést játékosainak, majd nem sokkal később a csapat repülőre ült, és elutazott Angliába, az angol szövetség Burton-on-Trent közelében fekvő impozáns edzőközpontjába, az Eb-selejtező elitkör helyszínére.

A mieinken kívül az elitkör három másik csapata, a házigazda angol, a francia és az északír együttes, valamint az angolok felnőtt és U21-es válogatottja is az edzőközpontban lakik és készül a napokban.

A megérkezést követően vált biztossá, hogy Jeremiás Gergő nem számíthat Németh Hunorra, a Köbenhavn középpályására, aki a hétfői edzésen szenvedett izomsérülést, ezért nem került be a tornára nevezett keretbe.

A többiek azonban egészségesen várták a kedd esti, angliai edzést, majd szerdán a franciák elleni nyitómeccsüket.

A francia csapat egyértelmű favoritként várta az összecsapást, játékosaik olyan topklubokban nevelkednek, mint a PSG, a Marseille vagy a Moncao. Jeremiás Gergő együttese azonban úgy lépett pályára, hogy szeretne meglepetést okozni, és harcban maradni az Európa-bajnoki szereplés kivívásért.

A franciák az első perctől kezdve igyekeztek nyomás alatt tartani a magyar kaput, az első félidő első felében jellemzően a mi térfelünkön zajlott a játék. Az első negyedóra végén Lakatos Noel lövését kellett védenie a francia kapusnak, három perccel később azonban egy jobb oldali akció végén Kylian Kouakou megszerezte a vezetést a franciáknak (0-1).

Ellenfelünk a folytatásban sem mondott le a támadások lehetőségéről, veszélyesebben futballozott a magyar csapatnál, amely fegyelmezetten, szervezetten védekezett, de a támadásépítésekre kevesebb ereje maradt, így a szünetig nem tudta bevenni az ellenfél kapuját.

A fordulás után nyomasztó mezőnyfölényben játszott a francia válogatott, a mieink becsülettel tették a dolgukat védekezésben, de az ellenfél játékosai fizikális fölényüket kihasználva gyorsan megszerezték a labdákat, és folyamatosan a magyar térfélen tartották a labdát. A 70. percben Kouakou megszerezte saját maga és második találatát, és úgy tűnt, ezzel végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában azonban utolsó erőtartalékait is mozgósította a magyar csapat, és a 90. percben sikerült szépítenünk: Mondovics Kevin a jobbösszekötő helyéről lőtt a kapuba (1-2). A hosszabbítás perceiben egyenlítési lehetőségünk is volt, de nem sikerült kihasználni, így a franciák 2-1-re megnyerték a találkozót.

Válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző angol válogatott ellen lép pályára.

– Sajnálom a vereséget, de a mai meccsben nem volt ennél több az eredményt illetően. A mérkőzés végén ugyan felcsillant a remény, hogy kiharcolhatunk egy döntetlent, de összességében jobbak voltak a franciák, és megérdemelt győzelmet arattak – mondta a mérkőzés után Jeremiás Gergő.

Magyarország-Franciaország 1-2 (0-1)
Magyarország: Kocsis Botond - Pál Barna, Szekér Botond, Csorba Noel (Vitályos Viktor, 52.) - Lakatos Noel (Somogyi Ádám, 63.), Madarász Ádám, Décsy Ádám (Csorba Dominik, 63.), Bolgár Botond - Barkóczi Barnabás (Egri Imre, 73.), Kovács Patrik (Kancsij Artúr, 73.), Mondovics Kevin


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.