Vereséghez vezettek a kihagyott helyzetek

2018. április. 26., 16:14   |    

Vereséghez vezettek a kihagyott helyzetek

U16-os válogatottunk a mérkőzés képe alapján fölényes győzelmet arathatott volna a ciprusiak ellen, mégis vereséggel zárt a finnországi UEFA fejlesztési torna első játéknapján.

A magyar válogatott a mérkőzés elején magához ragadta az irányítást, de a ciprusiak az 5. percben egy kontratámadásból megszerezték a vezetést. A folytatásban hatalmas fölényben játszott a magyar csapat, egymás után dolgozta ki a helyzeteket, de a legnagyobb, szinte kihagyhatatlan ziccereket is elhibázták a támadóink.

A fordulás után sem változott a helyzet, a ciprusiak beszorultak a kapujuk elé, támadásban nem jelentettek veszélyt, mi viszont hiába voltunk veszélyesek, elképesztő mennyiségű lehetőséget hagytunk ki, többször tiszta helyzetből, az ötösön belülről sem sikerült a hálóba továbbítani. A meccs végéig nem változott az eredmény, a ciprusiak 1-0-ra megnyerték a mérkőzést.

- Ritkán látni mérkőzést, amelyen az egyik csapat ennyi ziccert alakít ki, és egyetlen gólt sem szerez belőlük, ma nekünk semmi sem sikerült az ellenfél kapuja előtt, a helyzetkihasználásunk katasztrofális volt. Ha egy ilyen meccs után valami pozitívumot érdemes kiemelni, akkor az az, hogy a játék tervezhető pontjaiban jól teljesítettünk, uraltuk a mérkőzést, gyorsan labdákat tudtunk szerezni, és a helyzetek kialakításáig is minden rendben ment. Bízom benne, hogy a játékosok sokat tanulnak ebből a vereségből - mondta Preisinger Sándor szövetségi edző a mérkőzés után.

A magyar válogatott szombaton az ukránok ellen folytatja szereplését a tornán.

Ciprus-Magyarország 1-0 (1-0)

Magyarország: Vaits Marcell - Buna Gábor, Posztobányi Patrik, Horváth Milán, Csányi Ádám - Kata Mihály, Major Sámuel - László Dávid (Komáromi György, 41.), Molnár Rajmund (Zuigeber Ákos, 41.), Mester Csaba - Szalay Szabolcs (Ominger Gergő, 65.


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink