Az ukránok ellen is góltalan maradt az U16-os válogatott

2018. április. 28., 19:54   |    

Az ukránok ellen is góltalan maradt az U16-os válogatott

Második mérkőzésén is vereséggel zárt U16-os válogatottunk a finnországi UEFA fejlesztési tornán.

Csütörtökön több meccs megnyerésére elegendő helyzetet hagyott ki a ciprusiak ellen a magyar válogatott, így hiába uralta végig a játékot, 1-0-ás vereséget szenvedett. Az ukránok elleni összecsapás első félidejében a magyar válogatott játszott némi labdabirtoklási fölényben, mégis az ukránok örülhettek gólnak, a 26. percben egy kontratámadásból az ellenfél megszerezte a vezetést.

A második játékrészre feljavult a mieink játéka, kapuja elé szorítottuk az ukránokat, de hiába érkezett rengeteg labda az ellenfél kapuja elé, a helyzeteket ezúttal sem tudtuk kihasználni. Az ukránok az 58. percben emberhátrányba kerültek, ám tíz ember ellen sem tudtuk megtörni a gólcsendet, sőt ellenfelünk egy szabadrúgásból megduplázta előnyét, és 2-0-ra megnyerte a mérkőzést.

- Az első félidőben mélyen valós tudásunk alatt játszottunk, a szünetben rendeztük a sorokat, beszorítottuk fizikailag erős játékosokkal felálló ellenfelünket a kapuja elé. Eddig nem volt jellemző a korosztályra, hogy ilyen gólínségben szenved a csapat, most egymás után két mérkőzésen is hiányzott a határozottság a játékunkból az ellenfél kapuja előtt. A második félidőre hozzállásban és játékban is sokat javultunk, elsősorban az első félidei teljesítmény miatt van hiányérzetem - mondta a mérkőzés után Preisinger Sándor szövetségi edző.

Ukrajna-Magyarország 2-0 (1-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Hosszú Zétény, Pereira Américo, Balogh Botond, Bekker Roland - Posztobányi Patrik (Sipos Gábor, 41.), Ominger Gergő, Major Sámuel - Komáromi György, Zuigeber Ákos (László Dávid, 41.), Mester Csaba


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink