U15: Magabiztos győzelem Ausztria ellen
U15 férfi   |   Csapat   |   2018. november. 01., 18:10
U15: Magabiztos győzelem Ausztria ellen

Négy gólt lőtt és győzött az Ausztria elleni második felkészülési mérkőzésén az U15-ös válogatott. A csapat sok lehetőséget dolgozott ki, szervezetten futballozott, az első félidőben egyértelműen uralta a játékot.

U15-ös válogatottunk a napokban két felkészülési mérkőzésen lépett pályára Ausztria korosztályos csapata ellen Telkiben. Az első találkozón bár jól játszottunk, 2–0-ra kikaptunk az osztrákoktól.

Biztató játékkal, de veszítettünk Ausztria ellen

Biztató játékkal, de veszítettünk Ausztria ellen

Ausztria ellen ugyan 2–0–ra kikapott U15-ös válogatottunk Telkiben, de a fiatalok uralni tudták a játékot, a második félidőben alig engedték szóhoz jutni ellenfelüket.

Tovább

A csütörtöki visszavágón viszont már a gólok is jöttek: Rögtön az első percben Ulbert Renátót ugratták ki a társak, aki a kapuba passzolta a labdát (1–0).

Az első félidőben uralták a magyarok a játékot, sok lehetőséget dolgoztak ki, rengeteg labdát szereztek a középpályán és magas labdabirtoklási fölénnyel futballoztak. Ennek meg is lett az eredménye, a csapat előnyét Gruber Zsombor duplázta meg egy bedobást követően a 14. percben, amikor a labdát a hosszú sarokba helyezte (2–0).  Még az első játékrészben Ulbert Renátó is újra betalált: Egy mélységi indításból a kapus mellett gurított a hálóba (3-0). Válogatottunk megérdemelten, időnként látványos támadásvezetésekkel vezetett a szünetben.

A második félidő elején szintén voltak lehetőségeink, de a játék utolsó szakaszában már nem volt olyan szervezett a védelmünk, a sok csere megbontotta a játékunkat. Az osztrákok nagyobb nyomás alatt tartottak bennünket, amiből negyed óra elteltével szépítő találat is született (3–1).

A végeredményt a vendégek kapuja előtt kialakult kavarodás után, egy lecsorgó labdából a csereként beállt Vasvári Zoltán állította be az 59. percben, ezzel U15-ös válogatottunk 4–1-re legyőzte Ausztriát.

Az első félidőben teljesítményben, a csapatjáték elemeiben és a játékszervezésben többet mutatott az együttes, mint az első mérkőzésen, aminek nagyon örülök – nyilatkozta Belvon Attila szövetségi edző a győzelem után. – A második játékrészben kicsit szétesett a csapat, a sok fiatal talán néha túl lelkesen vetette bele magát a mérkőzésbe. De ezt ki lehet küszöbölni. A két találkozón összességében jól futballozott a válogatott, a második mérkőzésen a tudatos és egységes játék eredményességgel is párosult.

Magyarország U15–Ausztria U15 4–1 (3–0)

Magyarország: Tóth Balázs – Horváth Máté (Varga Dominik, 68.), Pékár István (Molnár Kevin, 41.), Farkas Bendegúz, Szécsi Patrik (Kovács Dominik, 55.) – Kocsis Dominik (Tuboly Máté, 41.), Földing Engelbert (Nagy Kolozsvári Dániel, 55.), Keresztes Noel (Tarcson Ákos, 55.) – Gruber Zsombor (Földi Dominik, 55.), Ulbert Renátó (Vasvári Zoltán, 41.), Vancsa Zalán




Címkék:

Kapcsolódó hírek

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben

Férfi U15-ös válogatottunk 5-2-es vereséget szenvedett a házigazda törököktől Manisában.

Döntetlennel zárta írországi táborát az U15-ös válogatott
Meccsbeszámoló
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 5-2-es vereséget szenvedett a házigazda törököktől Manisában.