Biztató játékkal, de veszítettünk Ausztria ellen
U15 férfi   |   Csapat   |   2018. október. 30., 18:19
Biztató játékkal, de veszítettünk Ausztria ellen

Ausztria ellen ugyan 2–0–ra kikapott U15-ös válogatottunk Telkiben, de a fiatalok uralni tudták a játékot, a második félidőben alig engedték szóhoz jutni ellenfelüket.

Az U15-ös korosztályból sok játékos első nemzetközi mérkőzését játszotta Ausztria ellen Telkiben. A keddi felkészülési találkozó első félidejében valamivel többet birtokolták a labdát a magyar játékosok, ám a 7. percben pontrúgásból a vendégek jutottak vezetéshez.

Sajnos a 9. percben kényszerűségből jött az első csere: Dragoner Áront kellett lehozni a pályáról, ahonnan kórházba szállították. A keret másik sérültje, Keresztes Noel már a kezdőcsapatba sem került be hátsérülés miatt.  

Válogatottunk játéka ezek után is biztató képet mutatott, ziccerekig is eljutottunk, de nem jött az egyenlítés. Az öltözőkbe 1–0-s osztrák előnnyel vonultak a csapatok.

A második játékrészre felszívták magukat a magyarok és uralták a mérkőzést: mind játéképítésben, mind helyzetek kidolgozásában jobbak voltunk. Mégis mi kaptunk újabb gólt egy osztrák támadás végén: az 59. percben, a félidő egyetlen nagyobb vendég-helyzetéből találtak be.

A kiválasztási folyamat első szakasza, hogy nemzetközi szinten is megmutathatják a játékosok, mire képesek. A játékot és a tehetségeket figyelem, akik később a nemzeti csapat magját képezhetik. Ez az időszak a jövőről szól, hogy kik lesznek azok, akik később is eredményesek tudnak lenni. Sok pozitív momentuma volt a találkozónak, de az eredmény miatt csalódott vagyok” – nyilatkozta Belvon Attila szövetségi edző a lefújást követően.

Ausztria ellen a következő felkészülési mérkőzésen csütörtökön, 16.00-kor lép pályára az U15-ös csapat Telkiben.

Magyarország U15–Ausztria U15 0–2 (0–1)

Magyarország: Mergl Szabolcs (Király Mátyás, 41.) – Varga Dominik (Horváth Máté, 41.), Dragoner Áron (Pekár István, 9.), Molnár Kevin (Farkas Bendegúz, 41.), Szécsi Patrik (Kovács Dominik, 41.) – Kocsis Dominik (Gruber Zsombor , 41.), Nagy Kolozsvári Dániel (Földing Engelbert, 41.), Tarcson Ákos – Ulbert Renátó (Vancsa Zalán, 21.), Vasvári Zoltán (Petres Márk, 41.), Földi Dominik (Kiss László, 41.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben

Férfi U15-ös válogatottunk 5-2-es vereséget szenvedett a házigazda törököktől Manisában.

Döntetlennel zárta írországi táborát az U15-ös válogatott
Meccsbeszámoló
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 5-2-es vereséget szenvedett a házigazda törököktől Manisában.