Női Labdarúgás Napja: Döntetlen Görögország ellen
Női A-válogatott   |   Szurkolók   |   2018. június. 06., 15:10
Női Labdarúgás Napja: Döntetlen Görögország ellen

Az MLSZ negyedik alkalommal rendezett egész napos ünnepet a magyar női labdarúgás főszereplőivel Telkiben.

A telki helyszín és a tavasz végi időpont lassan hagyományosnak is tekinthető, hiszen negyedszer kerül sor itt és ekkor a hazai női labdarúgás ünnepére. Az elsőn, három évvel ezelőtt a magyar női labdarúgó-válogatott történetének első mérkőzésére, az NSZK elleni 1–0-s győzelemre emlékezve, az akkori játékosokat ünnepelte a szövetség.

Idén is változatos programra számíthattak a látogatók, ismét több korosztályban mutathatták meg magukat az ország legjobb női és leány futballistái, a nap főmérkőzése pedig a magyar és a görög női A-válogatott találkozója volt 14.00 órától az MLSZ edzőközpontjának centerpályáján. A Markó Edina vezette A-válogatott számára a szerdai mérkőzés a dánok elleni, jövő keddi vb-selejtező főpróbájának is beillik. A keret tagjai hétfőn találkoztak, és a görögök elleni mérkőzés előtt kétszer edzett együtt a csapat.

A himnuszok elhangzása után Kovács Szilveszter, az MLSZ Grassroots igazgatója köszöntötte a válogatottságtól visszavonuló Hummel-Smuczer Angélát. A csupaszív labdarúgó - civil foglalkozását tekintve nyomozó - 2001 óta 126 alkalommal öltötte magára a címeres mezt.

  Az összecsapáson a magyar válogatott ragadta magához a kezdeményezést, többet birtokolta labdát ellenfelénél, de a támadóharmadban hiányzott az átütő erő, így nagy lehetőség nem alakult ki a csatáraink előtt. A görögök kontrajátékra rendezkedtek be, és az első félidő legnagyobb lehetősége is előttük adódott: Sofia Kongouli tört be a bal oldalon a tizenhatosra, jobb lábbal a hosszú sarkot vette célba, de végül a kapu mellé lőtt. 

A második félidőre sem változott a játék képe: a magyar csapat próbált kezdeményezni, de a masszív görög fal állta a sarat. A 60. percben mégis megszerezhettük volna a vezetést: Fenyvesi vezethette rá a labdát a fellazult görög védelemre, Vágó Fannit ugratta volna ki ziccerben, de hosszúra sikerült az átadás, így a helyzet kimaradt. 

A 72. percben Jakabfi küldött életerős lövést a jobb alsó sarokra, ám Papakonsztantinu kapus üggyel-bajjal hárítani tudott. 

Az utolsó tíz percben a magyar csapat többször is beszorította ellenfelét, ám az átütő erő továbbra is hiányzott a befejezéshez, eközben azonban a görög kontrákban is benne volt a veszély, így a 0–0-s végeredmény igazságosnak mondható. 

Fáradtak voltak a játékosok, sokuk két nappal ezelőtt még bajnoki mérkőzést játszott. Hiányzott belőlünk a dinamika, sem gondolkodásban, sem fizikálisan nem voltunk frissek. A dánok elleni vb-selejtező előtt kulcsfontosságú lesz, hogyan tudunk regenerálódni. Természetesen az ellenfelünk lesz a favorit, de egy meccsre sem megyünk ki feltartott kézzel – értékelte az összecsapást Markó Edina szövetségi kapitány. 

Magyarország–Görögország 0–0 (0–0)

Magyarország: Szőcs Réka – Tóth Alexandra Ivett, Turányi Lilla, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória – Csányi Diána, Zágor Bernadett, Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin – Vágó Fanni, Jakabfi Zsanett.

A mérkőzés után a szövetségi kapitány köszöntötte az 50. válogatott mérkőzésén pályára lépő Szabó Viktóriát és Papp Dórát, a mérkőzés szünetében pedig az MLSZ képviseletében Juhász Anita női szakágvezető és Kiss László, egykori szövetségi edző köszöntötte a korábbi „Év játékosa” cím győzteseit – az elismerést 1988 óta osztják ki. 

Jenei Anikó –1988
Nagy Tünde – 1989
Kiss Lászlóné Lukács Katalin – 1990
Főfai Tímea – 1991
Mester Kata Olympia – 1993, 1995, 2000
Szarka Éva – 1994
Sebestyén Györgyi – 1996
Ruff Szilvia – 1997
Dombai-Nagy Anett – 1998, 2006
Pádár Anita – 1999, 2001
Paraoánu Aranka – 2001, 2003, 2005, 2007
Bilicsné Kerekes Anikó – 2002
Milassin Erzsébet – 2004
Jakabfi Zsanett – 2008, 2009, 2010, 2013, 2016, 2017
Vágó Fanni – 2012, 2015
Zeller Dóra – 2014

A Női Labdarúgás Napja programja:

10:00–11:00 U16 (Kiemelt Képzési Központ) Kelet-Nyugat válogatott bemutató mérkőzés
11:00–12:00 U19 (Kiemelt Képzési Központ) Kelet-Nyugat válogatott bemutató mérkőzés
12.00–13.30 U19 Válogatott – U17 Válogatott bemutató mérkőzés
14:00 Magyarország–Görögország Női A-válogatott felkészülési mérkőzés   

A női A-válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Csontos Zsanett (ETO FC Győr)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)

Védők:

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tóth Alexandra (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC) 
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tálosi Szabina (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Horti Boglárka (Kóka FNLA)

Középpályások:

Rácz Zsófia (PSV Eindhoven) 
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC) 
Csiszár Henrietta (FC Bayer04 Leverkusen)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Öreg Cintia (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)

Csatárok:

Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
Siklér Kinga (Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Kaján Zsanett (St. John’s Red Storm)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Vereség Törökország ellen
Női U17: Vereség Törökország ellen

A magyar női U17-es válogatott hazai felkészülési találkozón Törökország ellen lépett pályára, és bár jól kezdett, végül 4–2-es vereséget szenvedett.

Utolsó vb-selejtezőjére készül a női A-válogatott
Meccsbeszámoló
Magabiztos győzelmet ért el Máltán a női A-válogatott

A magyar női U17-es válogatott hazai felkészülési találkozón Törökország ellen lépett pályára, és bár jól kezdett, végül 4–2-es vereséget szenvedett.