Szép játékkal vertük Horvátországot a vb-selejtezőn
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2018. április. 09., 19:01
Szép játékkal vertük Horvátországot a vb-selejtezőn

A magyar női A-válogatott vb-selejtező mérkőzésen Vágó és Jakabfi vezetésével remek játékot bemutatva idegenben győzte le 3–1-re Horvátországot.

Áprilisban két vb-selejtezőt játszott a Markó Edina vezette női A-válogatott. Csapatunk először Szombathelyen lépett pályára vb-selejtező mérkőzésen a világelithez tartozó Svédország ellen. Markó Edina csapata nagyot küzdött, a hajrában megvolt a lehetősége az egyenlítésre is, ám végül 4–1-s vereséget szenvedett.

Négy nappal később Zadarban lépett pályára a válogatott az ellen a Horvátország ellen, amellyel szemben hazai pályán 2–2-es döntetlent játszottunk. Idegenben viszont esélyt sem hagytunk ellenfelünknek, a magyar lányok a meccs első percétől irányították a találkozót. 

A mérkőzés egészére a magyar labdabirtoklás volt jellemző, magasra tolt védelemmel már a középpályán megállítottuk ellenfelünket, és ötletes támadásokat vezetett a csapat. Az első nagy lehetőség Vágó előtt adódott, de közelről a kapus kezébe lőtt. Nem sokkal később Jakabfi próbálkozott remek átlövéssel, a kapus ezúttal már csak a kapufa segítségével tudta szögletre tolni a labdát. A beadást követően röviden szabadítottak fel a védők, okos kényszerítők után Fenyvesi került helyzetbe a tizenhatoson belül, mám bevetődve szerelni tudták a védők. 

A magyar fölény ellenére majdnem a horvátok szerezték meg a vezetést s 40. percben: Joscak lépett ki egyedül a védők közül egy labdaszerzés után, rávezette a labdát Szőcs kapusra, de a bal kapufát találta el. 

A túloldalon viszont mi már nem hibáztunk: Jakabfi cselezgetett a balösszekötő helyén, remek keresztlabdával találta meg Vágót, aki a tizenhatoson belülről egy igazítás után kilőtte a hosszú felső sarkot (0–1). 

A fordulás után sem változott a játék képe. A magyar csapat magabiztosan uralta a mérkőzést, többet birtokolta a labdát ellenfelénél, és időről időre szép helyzeteket dolgozott ki. A 64. percben Jakabfi növelhette volna az előnyt, de lesről szerzett gólt, pár perccel később pedig emberelőnybe is kerülhettünk volna, de Lojna teljesen ütemtelen és durva belépője után csak sárga lapot kapott. 

A 72. percben aztán megtört a jég: Vágó jó labdával ment el a jobb oldalon, tökéletesen centerezett, Jakabfi pedig az üres kapuba lőtt (0–2).

A hajrában nem a kombinatív játékunk, hanem a harcosságunk volt kifizetődő: agresszív letámadással szerzett labdát a csapat az ellenfél térfelén, a rendezetlen horvát védelem ellen ismét Vágó került ziccerbe, és a kiszolgáltatott kapus mellett közelről a rövid sarokba lőtt (0–3).

A hajrában még két esemény történt: a 89. percben a megsérülő Szőcs kapus helyén Samu lépett pályára, aki bár bemutatott egy nagy védést, végül nem úszta meg kapott gól nélkül, mert a 94. percre talán kicsit leengedő magyar csapat ellen Zigic került ziccerbe, és sikerült is a magyar kapus mellett a hálóba gurítania a labdát (1–3).

Egy nagyon jó ellenféllel szemben sikerült szép eredményt elérnünk. Az elején nehezen lendültünk játékba, volt néhány veszélyes helyzet a kapunk előtt, de az első félidő közepétől egyértelműen átvettük az irányítást, és az történt a pályán, amit szerettünk volna. Örülök, hogy az egyre inkább összeálló csapatjátékunk lassan eredményekkel is párosul: Svédország ellen 85 percig remekül futballoztak a lányok, a Horvátország elleni magabiztos siker pedig önmagáért beszél. Kellett ez már nekünk, újult hittel megyünk tovább – értékelte az összecsapást Markó Edina szövetségi edző. 

Horvátország–Magyarország 1–3 (0–1)
Gól: Vágó (43., 84.), Jakabfi (72.)

Magyarország: Szőcs Réka (Samu Anna, 89.) – Tóth Alexandra (Papp Dóra, 14.), Turányi Lilla, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória – Csiszár Henrietta, Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin – Jakabfi Zsanett, Vágó Fanni, Zágor Bernadett (Kaján Zsanett, 78.)


A csoport negyedik helyén álló magyar válogatott következő mérkőzésén a borzasztó erős dán válogatott otthonában lép pályára június 12-én. 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...