Női A-válogatott: a győzelem elmaradt, de megvan az első pont
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2017. október. 19., 17:36
Női A-válogatott: a győzelem elmaradt, de megvan az első pont

Női A-válogatottunk 2-2-es döntetlent játszott a horvátokkal Gyirmóton, vb-selejtező mérkőzésen.

Bár az előző Eb-selejtező sorozatban itthon legyőztük a horvátokat, idegenben pedig döntetlent értünk el ellenük, a két csapat gyirmóti Eb-selejtezője előtt Markó Edina szövetségi kapitány mégis arra figyelmeztetett: nagyon oda kell figyelni ellenfelünkre, mert sokat fejlődött csapatuk az elmúlt időszakban. Ezt jelzi, hogy Ukrajnában döntetlent játszottak, és a svédek ellen sem vallottak szégyent előző tétmeccseiken. 

A mérkőzés első félidejében mindkét csapat a biztonságra helyezte a hangsúlyt, és nem adta fel a szervezett védekezést, kevés veszélyes akció futott a pályán. A mieink a 10. percben, egy szöglet után alakították ki legnagyobb helyzetüket, Vágó Fanni 6 méterről fejelt a kapu fölé. A horvátok egyetlen távoli lövést jegyeztek az első 45 percben, Szőcs Rékának nem volt dolga a szünetig. 

A második játékrészben nem változott jelentősen a játék képe, a mieink a széleken próbálták megbontani a vendégek védelmét, a horvátok elsősorban rögzített szituációk után veszélyeztettek. A 75. percben megszereztük a vezetést, a tizenhatos előterében hibára kényszerítettük a horvát védelmet, Csiszár Henrietta elé került a labda, ő pedig 15 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (1-0). Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, a 79. percben egy bal oldali szöglet után a rövid oldalon helyezkedő Zigic csúsztatott a hálóba (1-1). Két perccel később jött az újabb horvát lehetőség, egy felívelt labdát Sundov fejelt a keresztlécre. 

A 91. percben érkezett az újabb fordulat, a horvátok egy jobb oldali szögletet követően megszerezték a vezetést, Jelencic fejelte vissza a labdát a hosszú oldalról, Dujmenovic pedig 3 méterről a kapu közepébe bólintott (1-2). A mieink nem adták fel, és az utolsó pillanatokban előbb Nagy Ágnes előtt adódott lehetőség, majd a 94. percben sikerült egyenlíteni: Csiszár Henrietta 23 méterről, szabadrúgásból helyezett a jobb alsó sarokba, beállítva a 2-2-es végeredményt. 

- Amire a meccs előtt készültünk, beigazolódott, tudtuk például, hogy egy gól nem lesz elég a győzelemhez, és azt is, hogy a pontrúgásoknak nagy szerepe lehet a meccsen, sajnos mégis két gólt is kaptunk szögletből. Van bőven tennivalónk, főleg előrejátékban, itt ugyanis csak hellyel-közzel kaptam vissza a pályán, amit a mérkőzés előtt az edzéseken gyakoroltuk. Összességében úgy érzem, igazságos döntetlen született a találkozón - értékelt a lefújás után Markó Edina.

A magyar válogatott október 24-én, hétfőn Svédországban lép pályára következő vb-selejtezőjén. 

Magyarország-Horvátország 2-2 (0-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Tóth Alexandra, Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória - Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta - Magyarics Zoé (Mosdóczi Evelin, 62.), Rácz Zsófia (Nagy Ágnes, 87.), Vágó Fanni - Németh Loretta (Sipos Lilla, 46.)
Gólszerző: Csiszár 75., 94. ill. Zigic 79., Dujmenovic 91. 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott

A magyar válogatott végig dominálni tudott a máltaiak ellen, és végül Jakabfi Zsanett találatával megérdemelt győzelmet aratott a két csapat ...

Női U17: Újabb jó kezdés, de újabb vereség Törökország ellen
Meccsbeszámoló
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

A magyar válogatott végig dominálni tudott a máltaiak ellen, és végül Jakabfi Zsanett találatával megérdemelt győzelmet aratott a két csapat ...