Döntetlennel zártuk a csoportkört Cipruson
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2018. március. 05., 19:27
Döntetlennel zártuk a csoportkört Cipruson

A női A-válogatott az első félidőben jobban játszott a szlovákoknál, a második játékrészben azonban megérdemelten egyenlített az ellenfél, így igazságos döntetlen született.

Női A-válogatottunk Észak-Koreától 2-0-ra, Dél-Afrikától 1-0-ra kapott ki a Ciprus-kupa első két játéknapján, az utolsó mérkőzésen a szintén gól nélkül álló, de a dél-afrikaiak ellen pontot szerző szlovákokkal mérkőzött meg a csoport harmadik helyéért.

Az első húsz-huszonöt percben kiegyenlített mérkőzést vívtak a csapatok, mindkét válogatottnak voltak helyzetei, majd átvettük az irányítást, és a 30. percben a vezetést is megszereztük: Vágó Fanni kiugratta a jobb oldalon Csiszár Henriettát, aki önzetlenül középre passzolt Jakabfi Zsanett elé, a Wolfsburg légiósa pedig a kapus mellett laposan a hálóba lőtt (1-0).

A szünetig mi domináltunk, a fordulás után viszont átvette az irányítást a szlovák csapat, és a 62. percben az egyenlítő gólt is sikerült megszereznie, egy szöglet után Szeitl Szilvia próbálta meg kifejelni a labdát, ami azonban Fischerová hátáról a hálóba pattant (1-1). A szlovák gól után már nem tudott újítani a magyar válogatott, és ellenfelünk sem tudott akkora energiát mozgósítani, hogy megfordítsa az állást – döntetlennel ért véget a találkozó.

- Egy velünk azonos képességű, és hasonló stílusban játszó csapat ellen sikerült egy nagyon jó mérkőzést játszanunk. Az első félidőben magabiztosabbak voltunk, reménykedhettünk, hogy meglesz az első győzelmünk, de a fordulás után átvette az irányítást a szlovák csapat, több veszélyes helyzetet alakított ki, és végül igazságos döntetlen született - értékelt Markó Edina a lefújás után.

A magyar válogatott szerdán, magyar idő szerint 10 órakor a finnekkel játssza utolsó mérkőzését a tornán.

Magyarország-Szlovákia 1-1 (1-0)
Magyarország: Szőcs Réka – Tóth Alexandra (Papp Dóra 77.), Turányi Lilla, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória - Csiszár Henrietta, Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin, Kocsán Petra (Zágor Bernadett 64.) – Jakabfi Zsanett, Vágó Fanni
Gólszerző: Jakabfi a 30., ill. Fischerová 62.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...