Ciprus-kupa: Csak a gól hiányzott az elithez tartozó Észak-Korea ellen
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2018. február. 28., 19:24
Ciprus-kupa: Csak a gól hiányzott az elithez tartozó Észak-Korea ellen

Női A-válogatottunk négy mérkőzést játszik a Ciprus-kupán, Markó Edina szövetségi kapitány 23 játékos aktuális formájáról kaphat képet ezeken az összecsapásokon. Szerdán a bombaerős Észak-Korea ellen jól helytállt a magyar csapat.

A női A-válogatott az elmúlt két évben a Ciprus-kupával indította a tavaszt, és idén újra meghívást kapott a nívós szigetországi nemzetközi tornára, amelyen ezúttal is 12 csapat vesz részt.

A magyar válogatott a világelitbe tartozó észak-koreai csapattal, valamint a dél-afrikai és a szlovák együttessel került egy csoportba, a mieinkre a csoportmérkőzéseket követően egy helyosztó találkozó is vár majd.

A torna nyitómérkőzésén a világranglistán 11. helyen álló, bombaerős észak-koreai válogatott volt a mieink ellenfele. Markó Edina csapata fegyelmezett védekezéssel vette fel a küzdelmet, és jól kontrollálta a játékot.

Igaz, a védekezésből indított támadások végén így kevesebbszer tudott helyzetbe kerülni a válogatott, ugyanakkor a csapat stabilitása volt talán a legfontosabb a mérkőzés elején. A lányok remekül küzdöttek, az első félidőben nem is esett gólt a fordulásig (0–0).

A második félidőben is hasonló maradt a játék képe, ellenfelünk többet birtokolta a labdát és veszélyesebben futballozott, ami végül az eredményben is megmutatkozott: egy beívelt labda után Kim Jun Mi lőtt a kapu jobb oldalába (0–1). 

A hajrához közeledve egyre bátrabb futballal rukkolt elő a magyar válogatott, amely hátrányba kerülve tudott váltani, és ment előre az egyenlítésért. A középpályán Rácz Zsófia remekül futballozott, és a kapu előtt is megvoltak a lehetőségeink: előbb Csiszár lőtt éles szögből a kapusba, majd Papp keresztlabdája után Jakabfi lőhetett ígéretes helyzetből, 25 méterről kapura, de a labda nem sokkal a kapufa mellett hagyta el a játékteret. 

A mérkőzés legvégén aztán újabb gólt lőtt Észak-Korea a kinyíló magyar csapat ellen: egy jobb oldali kontra után ismét Kim Jun Mi volt eredményes, közelről lőtt a kapu közepébe (0–2).

A nagyon fegyelmezett első félidő után a szünetben megbeszéltük a hibákat, és azt kértem a lányoktól, hogy futballozzunk bátrabban támadásban is. Meg is voltak a lehetőségeink, akár egyenlíthettünk is volna az elithez tartozó Észak-Korea ellen, ám ez végül nem sikerült. Örülök neki, hogy nagyon jó meccset tudtunk játszani  a világ egyik legjobb csapata ellen, akadtak remek  megmozdulásaink egyénileg és csapatszinten is, mind védekezésben, mind a labdaszerzésekből vezetett kontrák során. A meccs és a játék képével elégedettnek kell lennünk, ha sikerült volna gólt szereznünk, egy pici hiányérzet sem lenne bennem, ugyanakkor azt is el kell fogadnunk, hogy Észak-Korea legalább egy góllal biztosan jobb csapat nálunk. Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, remek nyitómeccs volt – értékelte a mérkőzést Markó Edina szövetségi kapitány. 


Magyarország–Észak-Korea 0–2 (0–0)
Gól: Kim Jun Mi (56., 89.)

Magyarország: Szőcs Réka – Csiszár Henrietta, Tóth Alexandra Ivett (Papp Dóra 65.), Fenyvesi Evelin (Csiki Anna 77.), Szabó Viktória, Szeitl Szilvia, Jakabfi Zsanett, Rácz Zsófia, Kocsán Petra, Tálosi Szabina, Zágor Bernadett (Magyarics Zoé 61.)

A válogatott programja:

Február 28.:
Magyarország–Észak-Korea 0–2 

Március 2.:

Dél-Afrika–Magyarország, Paralimni, 17.00 (magyar idő szerint)

Március 5.:
Magyarország–Szlovákia, Paralimni, 17.00 (magyar idő szerint)

 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC) 
Bíró Barbara (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)

Védők:

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tálosi Szabina (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC) 
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tóth Alexandra (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Horti Boglárka (Kóka FNLA)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC) 
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
Magyarics Zoé (FC Südburgenland)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Rácz Zsófia (PSV Eindhoven)

Csatárok:

Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...