Ciprus-kupa: Ismét hadilábon álltunk a gólszerzéssel
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2018. március. 02., 19:36
Ciprus-kupa: Ismét hadilábon álltunk a gólszerzéssel

Hiába játszott fölényben egy félidőn keresztül, 1-0-ás vereséget szenvedett Dél-Afrikától női A-válogatottunk a Ciprus-kupa második játéknapján.

A női A-válogatott az elmúlt két évben a Ciprus-kupával indította a tavaszt, és idén újra meghívást kapott a nívós szigetországi nemzetközi tornára, amelyen ezúttal is 12 csapat vesz részt. A magyar válogatott a világelitbe tartozó észak-koreai csapattal, valamint a dél-afrikai és a szlovák együttessel került egy csoportba, a mieinkre a csoportmérkőzéseket követően egy helyosztó találkozó is vár majd.

A torna nyitómérkőzésén a világranglista 11. helyén álló észak-koreai válogatott volt a mieink ellenfele, és bár vereséget szenvedett a csapat (0–2), a mutatott játék miatt egyáltalán nem kellett szégyenkezni, csak a gól hiányzott Markó Edina csapatából.

A második játéknapon, a dél-afrikaiak ellen több helyen is változtatott Markó Edina szövetségi kapitány, a kezdőcsapatban kapott helyet a legfiatalabb generációból Csiki Anna és Turányi Lilla is. A mérkőzés első 20 perce a dél-afrikaiak elképzelése szerint alakult, ellenfelünk a magyar térfélen tudta tartani a labdát, és helyzeteiből egyet a 20. percben gólra váltott. Hátrányban bátrabban kezdett futballozni a magyar csapat, de a szünetig csak egy alkalommal tudtunk komolyabb helyzetet kialakítani, Jakabfi Zsanett lövését védte a kapus.

A szünetben hármat cseréltünk (előtte Tálosi Szabina még az első félidő végén kért cserét sérülés miatt), és a változtatások eredményre vezettek: gyökeres változás állt be a játék képében, átvettük az irányítást, és a helyzetek kialakításában is sokat javultunk. A lehetőségeket azonban nem tudtuk kihasználni, hiába játszott veszélyesen Jakabfi Zsanett mellett a 100. válogatott mérkőzésén pályára lépő Vágó Fanni is, csak kapufáig jutottunk el. A végeredmény így 1-0 maradt, a mieink második meccsüket is elveszítették a tornán.

- Csalódott vagyok, mert az ilyen szintű riválisok ellen benne van, hogy kapunk egy gólt, de ha nem tudunk eredményesek lenni, akkor a későbbiekben sem tudunk pontokat szerezni. Az első félidőben jobb volt az ellenfél, a másodikban viszont mi domináltunk, kapufát lőttünk, rengeteg szabadrúgást, szögletet végeztünk el, de a gól nem jött össze. Ma több volt a pontatlanság a játékunkban, nehezebben vettük fel a ritmust, mint Észak-Korea ellen. Ezzel együtt a döntetlen reálisabb eredmény lett volna, de ameddig nem tudunk gólt szerezni, eredményességben sem lépünk előre - mondta a mérkőzés után Markó Edina szövetségi kapitány.

Most két szabadnap következik a tornán, hétfőn a hozzánk hasonlóan rúgott gól nélkül, viszont a dél-afrikaiakkal döntetlenező, így egy ponttal álló szlovákok ellen lép pályára a magyar csapat.

Dél-Afrika-Magyarország 1-0 (1-0)
Magyarország: Bíró Barbara – Papp Dóra, Turányi Lilla, Tálosi Szabina (Szeitl Szilvia, 43.), Szabó Viktória - Csiszár Henrietta, Csiki Anna (Rácz Zsófia, 46.) – Mosdóczi Evelin (Fenyvesi Evelin, 46.), Vágó Fanni (Magyarics Zóé 84.), Németh Loretta (Kocsán Petra, 46.) – Jakabfi Zsanett (Zágor Bernadett, 57.)
Gól: Thembi Kgatlana (20.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott

A magyar válogatott végig dominálni tudott a máltaiak ellen, és végül Jakabfi Zsanett találatával megérdemelt győzelmet aratott a két csapat ...

Női U17: Újabb jó kezdés, de újabb vereség Törökország ellen
Meccsbeszámoló
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

A magyar válogatott végig dominálni tudott a máltaiak ellen, és végül Jakabfi Zsanett találatával megérdemelt győzelmet aratott a két csapat ...