Vereség a ciprusi nyitómérkőzésen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. február. 16., 18:49
Vereség a ciprusi nyitómérkőzésen

Női A-válogatottunk a Románia elleni 2-1-es vereséggel kezdte meg szereplését a ciprusi felkészülési tornán.

A Ciprus Kupán részt vevő női A-válogatottunk a román csapat ellen kezdte meg a szereplését a viadalon. Ahogy azt a kezdés előtt Margret Kratz szövetségi kapitány ígérte, a téli felkészülési torna első mérkőzésén sok fiatal kerettag szerezhetett tapasztalatot.

A német szakember Pongrácz Ágnest, Pusztai Sárát, Németh Diánát, Fenyvesi Evelint, Szabó Viktóriát, Vágó Fannit, Pápai Emőkét, Kovács Laurát, Turányi Lillát, Németh Hannát és Papp Lucát nevezte a kezdőbe.

A találkozóra különleges felsőben vonultak ki a játékosaink, amellyel a súlyos sérülése után lábadozó társuknak, Csiki Annának üzentek és kívántak mielőbbi gyógyulást.

A mérkőzés elején igyekeztünk felvenni a ritmust, és bár erős ellenféllel álltunk szemben, a 16. percben egy bedobásból Fenyvesi Evelinhez került a labda, aki a tizenhatoson belülről passzolt vissza Papp Lucának. A Ferencváros fiataljának lövését a román kapus maga elé ütötte, a labdára azonban Szabó Viktória lecsapott, és megszerezte a vezetést a magyar válogatottnak (1–0).

Az első félidőben sokszor pontatlanul játszott csapatunk, több párharcot is elvesztettünk. A 32. percben kiegyenlített ellenfelünk, amikor Oprea távoli lövése után Pongrácz Ágnes hibázott nagyott, a labda átpattant a Puskás Akadémia hálóőre felett és a hálóban kötött ki (1–1).

A második félidőre játékrendszert váltott a csapatunk, három védővel folytattuk a találkozót. Hamarosan viszont ismét a románok voltak eredményesek, az 50. percben Vatafu fordította meg a találkozó állását (1–2).

A második játékrészre valamelyes feljavult csapatunk játéka, az utolsó 25 percben pedig több komoly helyeztünk is volt, amelyeket azonban nem sikerült gólra váltanunk.

A 69. percben játéklehetőséghez jutott Nagy Virág (Fenyvesi Evelin helyén) és Kaján Zsanett (Vachter Fanni cseréjeként, aki megsérült a mérkőzésen). A hajrára, a 82. percben pedig beszállt Fördős Beatrix (Németh Hannát váltotta) és Kocsán Petra (Pusztai Sára helyett) is.

Bár lehetőségünk több is akadt, egyenlíteni nem tudtunk, így 2-1-es vereséggel zártuk a mérkőzést.

– A torna célja, hogy a fiatal lányok nemzetközi tapasztalatot szerezzenek, ezért is döntöttem úgy, hogy nagyon fiatal kezdőcsapattal állunk ki. A kezdőben hatan voltak, akik 2000 után születtek. Az első félidőben lassan gondolkodtak és hoztak döntéseket a játékosaim, ezért lemaradtak labdákról, pontatlanok voltak. Azt gondolom, ez alapján a játék alapján jogos a félidei döntetlen, mindkét gól valamennyire a szerencsén is múlt. A szünetben változtattam, ezt követően javult a játékunk és sok helyzetünk volt, sajnálom, hogy nem tudtuk góllal befejezni őket. Nehézséget jelent, hogy a fiatal játékosoknak még nincs elég önbizalmuk, ezen kell most dolgoznunk, ezért is vagyunk itt ezen a felkészülési tornán – nyilatkozta Margret Kratz.

A válogatott legközelebb vasárnap, 12.30-tól Finnország ellen lép pályára.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya
Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...

Margret Kratz befejezi munkáját a női válogatott élén
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: Szarvas Alexandra kihirdette első női A-válogatott keretét

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...