Szoros mérkőzésen revánsot vettek a szerbek
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 14., 18:58
Szoros mérkőzésen revánsot vettek a szerbek

Bár a találkozó elején a magyar válogatott szerezte meg a vezetést , a szünetre mégis a szerbek vonulhattak 2-1-es előnnyel. A második félidőben is be tudtuk venni a vendégek kapuját, de a győzelmet a szoros találkozón, 3-2-es végeredménnyel ők szerezték meg.

Négy magyar gól, magabiztos siker Szerbia ellen

Négy magyar gól, magabiztos siker Szerbia ellen

Női A-válogatottunk megszerezte első győzelmét a nemrégiben kinevezett Margret Kratz szövetségi kapitány irányításával. A mieink 4-0-ra nyertek a Szent Gellért Fórumban a mérkőzést tíz emberrel befejező szerbek ellen.

Tovább

Három napra elosztott edzésekkel, és a kezdőcsapatban két változással készült Margret Kratz csapata a Szerbia elleni második felkészülési találkozóra. Szabó Viktória és Nagy Virág ezúttal nem került be a kezdőbe, Horti Boglárka és Kocsán Petra léphetett a Szent Gellért Fórum gyepére. Az pedig, hogy Vágó Fanni ezúttal is lehetőséghez jutott azt is jelenti, hogy a Ferencváros szegedi születésű játékosa 127 válogatottsággal egyeduralkodóvá vált a női mezőnyben. Turányi Lilla pedig 30. válogatottságához ért ezen a mérkőzésen. Az első találkozót Zeller Dóra góljával, Csiki Anna tizenegyesével és Pápai Emőke duplájával nyerte csapatunk 4–0-ra.

Alig kezdődött el a találkozó, a 2. percben máris szöglethez jutottunk, amit Csiszár Henrietta végzett el. A kapus még beleért a labdába, de az érkező válogatottsági és gólrekorder Vágó Fanni nem hibázott és megszerezte a vezetést (1–0)! A gól után mindkét együttes igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, és hamarosan a szerbek is szöglethez jutottak, ez azonban veszélytelen volt. Az egyenlítéshez a 11. percben jártak a legközelebb a vendégek, amikor egy kontra végén Samu Annának kellett védenie.

A következő időszak mezőnyjátékkal telt, de a 26. percben sikerült a szerbeknek áttörniük a védelmünket: az első akciónál még sikerült szerelni, de a második hullámban érkező Dina Blagojevic lövésébe Samu Anna csak beleütni tudott, a labda végül a hálóban kötött ki (1–1). A 40. percben a bal szélen beinduló játékost Horti Boglárka állította meg szabálytalanul, a tizenegyest Jelena Cankovic értékesítette (1–2).  A vezetés megszerzése fellelkesítette a szerbeket, akik a középkezdés után újabb nagy helyzetbe kerültek, de Samu Anna védését követően sem hagyták fellélegezni a magyar védelmet és a lefújásig igyekeztek tovább növelni előnyüket.

A szünetben átalakította a csapatot Margret Kratz szövetségi kapitánya: beállt Savanya Csilla, Papp Luca, Csányi Diána, Szabó Viktória és Pápai Emőke is. Ők Horti Boglárkát, Fenyvesi Evelint, Csiszár Henriettát, Kocsán Petrát és Zeller Dórát váltották.

Az 52. percben Nina Mateljic is bevette a kapunkat, de a gól érvénytelen volt, maradt a 2–1-es állás. Az 54. percben aztán már nem volt szerencsénk, a korábbi ferencvárosi légiós, Allegra Polljak a tizenhatoson belülről, jobb oldalról elrúgott labdájából már érvényes gól született (1–3).

A 62. percben Pápai Emőke és Vágó Fanni játszott össze, a lövést utóbbi vállalta, de nem tudtunk módosítani az eredményen. Tíz perccel később aztán újra ígéretest támadást vezettünk, végül Csányi Diána passzolt Pápai Emőkének, aki a csütörtökihez hasonlóan ezen a találkozón is betalált (2–3). A folytatásra beszállt Nagy Virág is Zágor Bernadett helyén. Az utolsó negyedórában a szegedi Savanya Csilla óriásit mentett a gólvonalról, akrobatikus mozdulattal tolta ki a labdát a kapu szájából. Az utolsó percekben Nagy Virág előtt nyílt egyenlítési lehetőség, de fejese a kapus kezében landolt.

A remény végig élt az egyenlítésre a szintén támadni igyekvő szerb válogatott ellen, végül azonban újabb gól már nem született a lefújásig.

– Nagy öröm számomra, hogy megdöntöttem a 126-os rekordot, most egyedüliként még nagyobb megtiszteltetés, hogy a csúcson lehetek. Remélem, minél több fiatalt motiválok ezzel, hogy utol akarjon lenni. Óriási dolog bármilyen sportágban a legtöbb válogatottsággal rendelkezni – mondta Vágó Fanni a 127.  mérkőzését követően.

Elégedett vagyok az edzőtáborral, sokat edzettünk és több területen is fejlődtünk. Az első mérkőzés nagyon jól is sikerült, az első húsz percet leszámítva. Ma az első félidő nem tetszett, de a második játékrészben nagyot küzdöttünk és ez jó tapasztalat volt a fiataljainknak. Szerbia előttünk tart az európai ranglistán, mégis győzni tudtunk egyszer 4–0-ra. Ma veszítettünk, bár tudtuk, hogy az ellenfelünk erősebben fog visszatérni a második találkozóra. Az első félidőben nem tudtunk viszonozni azt a nyomást, amit ránk helyeztek. A szünetben beszéltem a játékosokkal és a második félidőre javultunk. Két edzőtáboron vagyunk túl együtt a lányokkal, akikkel április óta ismerjük egymást. Úgy látom, sok minden kialakult már, de még nem minden, van még dolgunk a vb-selejtezőkig – nyilatkozta Margret Kratz az mlsz.hu-nak.

Magyarország–Szerbia 2–3 (1–2)
Magyarország:
Samu Anna – Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla, Horti Boglárka, Csiki Anna – Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta – Kocsán Petra, Vágó Fanni, Zeller Dóra – Zágor Bernadett


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...