Négy magyar gól, magabiztos siker Szerbia ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 10., 21:16
Négy magyar gól, magabiztos siker Szerbia ellen

Női A-válogatottunk megszerezte első győzelmét a nemrégiben kinevezett Margret Kratz szövetségi kapitány irányításával. A mieink 4-0-ra nyertek a Szent Gellért Fórumban a mérkőzést tíz emberrel befejező szerbek ellen.

Vágó Fanni 126., míg Zágor Bernadett 75. alkalommal lépett pályára címeres mezben a Szerbia elleni felkészülési találkozón a Szent Gellért Fórumban. A válogatottsági rekordot beállító, egyébként szegedi születésű Vágó Fannit – aki Hummel-Smuczer Angélával holtversenyben áll az élen, és 60 találatával a válogatott gólrekordere is – a mérkőzés előtt Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója köszöntötte.

Margret Kratz szövetségi kapitány második alkalommal dirigálta a csapatot, és ezúttal zömében rutinos játékosokat nevezett a kezdőcsapatba, de helyet kapott köztük Nagy Virág is, aki hetedik válogatottságához ért ezen a mérkőzésen.

A találkozó első helyzete a vendégeké volt, de a tizedik perc környékén már Fenyvesi Evelin nagy lövése veszélyeztette a szerb kaput. Leginkább mezőnyben zajlott a játék, komoly helyzetig nem jutottak a felek. A 20. percben pontrúgásból próbálkozhattak a vendégek, de Samu Anna magabiztosan védett.

A 25. percben ígéretes támadást vezettünk: Mosdóczi Evelintől, Nagy Virághoz került a labda, majd Zágor Bernadett lőtt, ezt a kapus még védte, de az érkező Zeller Dóra közelről a hálóba továbbította a kipattanót (1-0). A másik oldalon Ana Scepanovic próbálkozott, de Samu Anna is résen volt a kapuban.

Válogatottunk igyekezett irányítani, és tovább növelni az előnyét, a 34. percben Nagy Virág beadását fejelték ki Zágor Bernadett elől. A félidő utolsó jelenete a gólszerzőnk nevéhez fűződött, aki néhány jó csel után veszélyes lövéssel fejezte be a támadást, a kapus azonban hárítani tudott.

A második játékrészre beállt a Szent Mihály csapatában futballozó Savanya Csilla és a fradista Papp Luca is, ők Szabó Viktóriát és Nagy Virágot váltották. Mindkét cserejátélkosunk második alkalommal szerepelt a felnőtt válogatottban. A játékrész elején a szerbek sokat tettek az egyenlítésért, de hamar felvettük a tempót, és Csiszár Henrietta révén újabb gólt is szerezhettünk volna, ám a befejezés nem volt kellően pontos. Nem sokkal később Zágor Bernadett lövését könnyedén hárította a szerb kapus.

Az 53. percben egy középpályás, Pusztai Sára váltotta a védelemben szereplő Csiszár Henriettát. Az utolsó 30 percre pedig Csányi Diána is beállt Zágor Bernadett helyett, a szerbek pedig tíz emberre fogyatkoztak, ugyanis a támadásoknál aktívan futballozó Milica Mijatovic megkapta második sárga lapját is.

A következő játékpercekben nagy helyzetet nem láthattunk, az utolsó 15 percben elhagyta a pályát Vágó Fanni és beállt helyőre Pápai Emőke. A frissen becserélt MTK-játékos a 78. percben megtörte a csendet és kétgólosra növelte az előnyünket: remek átadást kapott a tizenhatos előterében, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, majd a jobb alsó sarokba gurított (2-0). A 88. percben a Csányi Diánával szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Csiki Anna magabiztosan értékesítette (3-0), majd a 94. percben Pápai Emőke kapott labdát a felezővonalnál, egészen az ellenfél 16-osáig vezette azt, majd védhetetlenül a léc alá bombázott, beállítva a 4-0-s végeredményt.

–  Nagy öröm számomra, hogy itt lehetek a válogatott élén és részese lehettem ennek a mérkőzésnek. Az utolsó 26 percben nagyon fiatal csapat volt a pályán, hatszor cseréltem és mindannyiszor a fiatalok kaptak lehetőséget. Ez egyre jobban javította a mérkőzés képét. Egyre jobb lett a támadójátékunk és Emő kétszer is betalált, de a második volt igazán nagyszerű. A rekorder Vágó Fanni pedig egy igazán kiváló játékos és méltán említhetjük egy lapon egy másik 126-szoros válogatottal. Követtem a csapat mérkőzéseit mielőtt átvettem a válogatottat, ráadásul korábban is jártam már Magyarországon az UEFA kötelékében, így ismertem az együttes játékstílusát. Igyekeztem felmérni a csapatot és úgy gondolom, tudunk sokkal jobban is együtt játszani, mint azt a világranglistán betöltött helyünk mutatja. Ma először a védelemre helyeztem a hangsúlyt, majd a második félidőben inkább a támadásokra. Nagyon motiváltak voltak a kerettagok és megvalósították azt, amit elvártunk tőlük. Kitűnt, hogy az idősebbek és a fiatalok kombinációja nagyon erős együttest hoz létre – nyilatkozta Margret Kratz az mlsz.hu-nak.

Magyarország–Szerbia 4–0 (1–0)
Magyarország: Samu Anna – Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla, Szabó Viktória, Csiki Anna – Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta, Nagy Virág, Vágó Fanni, Zeller Dóra – Zágor Bernadett
Gólszerző: Zeller 25., Pápai 78., 94., Csiki 88.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya
Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...

Margret Kratz befejezi munkáját a női válogatott élén
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: Szarvas Alexandra kihirdette első női A-válogatott keretét

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...